sâmbătă, 14 iulie 2012

Călăi urgisind victime, victime urgisind victime

La ora asta a amiezii caniculare, voiam să scriu despre fostul meu şef Cristoiu, Ion Cristoiu, colonelul Ion Cristoiu. O voi face mai seară, mai pe răcoare.
Acum, prioritar îmi pare să mă refer la nişte scriitori, unii chiar talentaţi, care se plâng de ani de zile că au fost victime ale Securităţii, fiind turnaţi la organe de colegi. Înduioşător. Dar, aceşti scriitori câştigă acum o pâine din meseria de postaci apărându-l de la apusul soarelui până-n zori pe sute de bloguri şi ziare pe domnul nostru Traian Băsescu (lasă că sunt şi alţi postaci plătiţi de USL!, fiecare formaţiune cu faliţii ei!). Unii postează chiar şi pe blogul meu, care nu este unul de trafic greu, ci de doar 75-100 de vizitatori zilnic. Gloanţe trase aiurea. Mă rog, uneori postează aceleaşi comentarii pe care le îndeasă şi pe ziare, deci nu e nicio muncă în plus.
Ce să înţeleg de aici? Că fenomenul Piteşti e în funcţiune, mai ales că unii scriitori sunt din Piteşti? Că victimele devin la rândul lor călăi şi, în condiţii social-politice diferite, fac altora ce nu le-a plăcut că le-a făcut alţii lor? Urâtă populaţie mai dăinuie pe meleagurile noastre!

Un comentariu:

ioan viştea spunea...

Augustin,"Fenomenul" la care cu atata indreptatire faci recurs, excede momentul istoric de referinta. Incurajat de anume canalii politice este, din nefericire, azi, un fenomen cat o tara. Cu voia ta, citez cateva randuri din "Insectarul portocaliu" unde scriu despre Monica Macovei ca despre un kapo in roba: "De cate ori rememorez ororile experimentului Pitesti, nu-mi vine alta figura in minte pe care sa o alatur "fenomenului" decat aceea a Monicai Macovei.Ma cutremur: ce culmi ale sadismului concentrationar romanesc ar fi atins el odata incaput pe mana si mintea imbolnavite de ura si resentimente ca ale ei. Pe MM o tradeaza nu doar tunsoarea ci, mai ales, sufletul ei de kapo ratacit printre noi. In ultimii opt ani, daca ar fi fost dupa puterile si instinctele ei, Nastase, de pilda,de mult ar fi fost imbarcat si trimis la Guantanamo cu o gluga pe cap iar opozitia,in corpore, manata spre camerele cu dusuri pentru ca la un semn, sa i se aplice solutia finala a Ziklonului B." Cam despre asta e vorba. Ca semn ca figurile odioase, sinistre, precum si cozile lor de topor n-au sfarsit nici in 45, nici in anii 50, nici in 89. De fiecare data vor sa ne arate ca sunt contemporanii nostri.