luni, 18 iunie 2012

Ion Cristoiu şi actualitatea

Că e iarnă, că e toamnă, în social-politicul de pe piciorul nostru de plai (că gură de rai...) scandalurile - mai înăbuşite sau cu poalele ridicate - se ţin lanţ. Ba, chiar şi pe canicula asta.

Iată:
PDL fierbe după eşecul din alegerile locale, iar doamna Elena Udrea le bate obrazul colegilor din fruntea formaţiunii că le-a angajat amantele şi le-a dat bani de la Ministerul Dezvoltării.
ICR se află într-un război cu premierul Ponta şi cu parlamentarii USL după ce a fost luat binişor din curtea Cotrocenilor şi urcat în Dealul Parlamentului.
Profetul de Basarabi, unul Traian Băsescu, anunţă încă un an de criză economică.
A venit canicula pârjolitoare bagând spaima în ministere, Banca Naţională, Institutul Meteorologic şi Agenţia de Plăţi pentru Agricultură.
Senatorii PDL trec pe capete în tabăra câştigătoare, la US, vezi bine.
Primul ministru Victor Ponta este acuzat de plagiat.
Hidroelectrica îşi declară insolvenţa.
Parlamentul simplifică procedura de suspendare a lui Băsescu.
Şi tot aşa, şi tot aşa...

În timpul ăsta, marele analist politic Ion Cristoiu, cel cu cinci buci, că-n atâtea luntri îşi plimbă curul, scrie editorial. Şi la ce concluzie a ajuns el în editorialul de astăzi din "Adevărul"? Simplu, că "Eminescu idealizează femeile, iar Caragiale se culcă cu ele"! Fără concluzia asta, am fi murit cu ideea că PDL a câştigat alegerile locale cu 72,98 la sută.

2 comentarii:

ioan viştea spunea...

Pe individul ăsta abject căruia ticăloşia i-a luat locul osânzii,l-am numit într-un editorial prin anii 97-98 "analistul cu obrazul rupt in fund". Aşa a fost toată viaţa, aşa a rămas, aşa o să şi plece dintre noi urmat de un cortegiu de ciraci mergând şi ei în zig-zag. În fond, o cârpă de om, o altă cârpă de om a vremurilor, deşirată din veşnica condiţie asumază de preş.

Augustin spunea...

Ioane, de acord cu toate, mai puţin cu faptul că e urmat de un cortegiu de ciraci. A avut ciraci. Acum mai are după el doar pe un ţi..., vreau să zic pe brunetul Dan Andronic, un biped care-i seamănă la caracter, adică la lipsă de...