vineri, 29 iunie 2012

Comuna Curtea de Argeş cea îmbâcsită

Există nervi (hm! Marin Sorescu). Prin 1969-1970, Mitică, băiatul lui Miron Radu Paraschivescu îi zicea, cică, lui Adrian Păunescu: "Bă, tu când te enervezi, eşti şi urât, şi rău, şi prost!" Sunt convins că aşa era. Păunescu, Dumnezeu să-l ierte, că are de ce!, era aşa chiar şi când nu se enerva.
Astăzi am ieşit o oră în oraş la cumpărături. Şi am fost ca Păunescu: nervos (adică rău, urât şi prost!). Am constatat că satul ăsta numit municipiul Curtea de Argeş este îmbâcsit. Are un bulevard pe o singură bandă(!) şi nu găseşti pe el 24 de ore din 24, adică vorba moldoveanului de la Chişinău, una-ntr-una, să dai cu tunul, un loc de parcare liber. Iar dacă încetineşti viteza timp de cinci secunde în speranţa unui centimetru pătrat neocupat, eşti claxonat, înjurat, deocamdată nu şi împuşcat.
Concluzia de bun simţ e una singură: toţi primarii din 1989 încoace, viceprimarii şi consilierii locali (cu o singură excepţie!), sunt proşti, hoţi şi ticăloşi. Ce m-aş distra să mă dea unul în judecată, să-i demonstrez în faţa judecătorilor sentinţa din fraza precedentă!

3 comentarii:

george geacăr spunea...

am trecut pe acolo, asa e. a trebuit sa parchez la mama dracu si sa ma intorc o groaza sa vizitez manastirea

ioan viştea spunea...

Draga Augustin, pe cand te enervai tu in urbea ta comunala din pricini valabile ptr. absolut toate asezarile patriei noastre, la Conventia pdl s-a intamplat o mare nenorocire. Cica un portocaliu, mai "spalacit" probabil nu chiar "trasor" a cazut si si-a spart capul. Martori oculari depun marturie ca din tartacuta lui a curs, nu sange, ci cam un sac de tarate bune de dat la porci si diversiuni cam tot pe atata bune de tinut locului porcarii. Singura nedumerire este - cum naiba, doar unul a cazut in cap pentru ca ei sunt cu totii cazuti rau in cap.

Augustin spunea...

Păi, e de rău dacă a căzut doar unul. Cât mai avem de aşteptat dacă pică doar unul la atâta timp?...