vineri, 9 martie 2012

SPRE MOARTE, CU ZÂMBETUL PE BUZE !

Primesc de la scriitorul Mircea Bostan, trăitor în Roman, următorul text dezolant (şi cum ar putea fi în vremurile astea?!) pe care-l găzduiesc aici:

SPRE MOARTE, CU ZÂMBETUL PE BUZE !

Nu se mai poartă “Să trăiţi bine!”. Cred că sloganul zilei ar trebui să fie “ Moarte liniştită!”. Sonoritatea este mai cool şi peste toate, mesajul subliminal transmis, pregăteşte interiorul pentru sfârşenie, iar el, Măria Sa, interiorul nu va mai fi tensionat în proximitatea eternităţii.

Omenire asta păcătoasă şi nesătulă nu a învăţat nimic din toată istoria lumii. Dornică de bârfă, superficială, spoită de BAN, la suprafaţă, inversând priorităţile de parcă ar trăi o mie de vieţi, parşivă şi cu instincte criminale din ce în ce mai pregnante, de cele mai multe ori puse în practică, atât la nivel de naţiuni cât şi la cel de individ, omenirea îşi construieşte, într-o inconştienţă plenară, dramaticul sfârşit !

Acum 246 de ani în urmă, mai precis în 1766 vedea lumina zilei un englez care avea să bulverseze semenii cu teoria sa. Pe numele său, Thomas Robert Malthus, acest teoretician economic a fondat teoria care îi poartă numele, conform căreia“ populaţia creşte în progresie geometrică, în timp ce mijloacele de subzistenţă cresc în progresie aritmetică”.

Adevărat că, în acelaşi an se naşte şi concetăţeanul său, John Dalton, cu preocupări mult mai benefice pentru omenire decât sus amintitul. Considerat părintele teoriei atomiste, Dalton face nenumărate descoperiri în domeniul meteorologiei, se preocupă de analiza aerului şi comportarea amestecului de gaze şi descrie pentru prima dată cecitatea cromatică.

Tot pe la 1766 dă ţipăt existenţial şi Germaine Necker, cunoscută în istorie sub numele de Madame de Staël cea care spunea că: “ O naţiune nu are caracter decât atunci când este liberă”.

Pe la noi, în aceste vremuri apare NARTUL, adică norma zilnică de lucru a clăcaşilor pe moşiile boierilor, normă inventată de Grigore al III-lea Ghica, cel care a avut un sfârşit tragic la 1 octombrie 1777, fiind înjunghiat şi după aceea decapitat de turci. Capul său a fost dus la Istanbul şi ţinut vreo două săptămâni în poarta seraiului pentru “luare aminte”.

După aceste incursiuni colaterale în epocă, revenind la “temătorul de nesăturare”, conform teoriei malthusiene, ca o consecinţă a acestei relaţii dintre populaţie şi starea economică, se considera (că se considera nu ar fi fost aşa de grav, că se consideră este “ de belea”) că: sărăcia, bolile, epidemiile şi războaiele devin factori pozitivi pentru omenire (revigorantă mentalitate!), dat fiind că asigură echilibrul între numărul populaţiei şi cantitatea mijloacelor de subzistenţă. Înmulţirea, tendinţă constantă la toate vieţuitoarele, mai mult decât îngăduie cantitatea de hrană la dispoziţie, trebuie, în acest context, stopată prin mijloace naturale ori convenţionale. Şi atunci…elementul generator de toate nenoricirile care trebuie întreţinut şi conservat foarte bine se materializeză în sărăcie, căci de aici şi boli şi epidemii şi războaie cu duiumul .

Şi …acestea fiind cele zise , dar nedemonstrate de englezul acesta angoasat de viitorul omenirii şi ce va băga ea în cavitatea bucală spre mestecare în susţinerea burţii , accesoriu anatomic definitoriu în recunoaşterea bunului trai, va trebui să ne gospodărim cât mai matematic ca nu cumva să crăpăm de inaniţie. Şi cum se poate rezolva această problemă într-o manieră rezonabilă?

STÂRPINDU-NE ! Guverne ale lumii contemporane: DISPONIBILIZAŢI! TĂIAŢI PENSII ŞI SALARII (nu-i aşa că nu ştiţi cine urmează la tăiere ?) ! ELABORAŢI REGULAMENTUL ECONOMIILOR! DECLARAŢI RĂZBOI STATELOR NEDEMOCRATICE ! PRODUCEŢI CUTREMURE LA MARI ADÂNCIMI, ELE VOR GENERA TSUNAMI ! ÎNFOMETAŢI PLANETA ! DEVALIZAŢI BĂNCI ! RESTRICŢIONAŢI DREPTUL LA AER !

Şi dacă “ciumpalacii” şi “viermii” vor căsca bine ochii vor identifica cu mare limpezime apologeţii economiei de “economie” şi nu a celei de consum, ei nefiind alţii decât cei care s-au îndestulat în draci prin furăciuni de milioane.

Numai aşa veţi avea şanse de a schimba, în bine, viaţa pe mapamond !

Cunosc eu unii care jubilează în IAD, de implementarea acestor metode pe care ei nu au avut timp a le aplica în totalitate în timpul vieţii.

Hai, moarte liniştită, în folosul şi progresul ulterior al omenirii !

Spre moarte, cu zâmbetul pe buze !

Mircea Bostan, care nu mai ştie ce este

Niciun comentariu: