joi, 9 februarie 2012

Avem ţară, avem guvern

Este sigur că astăzi vom avea guvern nou. Ne-a gândit dl. preşedinte unul de tineret-rezerve. Niciodată nu mi-am dat cu părerea despre un guvern înainte de a conduce ţara câteva luni, nici măcar la o bere cu prietenii. Dar, de data asta, parcă sunt nişte semne aşa, încurajatoareee!... Unul din noii miniştri (de la minister cheie, economie sau finanţe) a mers la audieri în comisii cu doi consilieri după el, cică să răspundă ăia la ce nu ştie el. Hm! E ca şi cum Mario Vargas Llosa şi-ar aduce secretara la nu ştiu ce colocviu, să răspundă ea la întrebarea ce-a vrut el să spună în romanul Războiul sfârşitului lumii. Măcar juniorii au avut candoarea să recunoască unul că vine din fustele largi ale doamnei ministru Anca Boagiu de care va asculta ca de mămica lui, iar altul din preajma chiloţeilor doamnei ministru Elena Udrea. De unde şi folclorul contemporan: "Ce ai mândră în chiloţi?/Guvernare pentru toţi". Altfel zis, vom avea un fel de guvernare la mâna a doua, prin intermediari. Şi să nu-l supărăm pe dl. preşedinte, că ne face o guvernare cu elevi de liceu sau, de ce nu, cu şoimi ai patriei.

Dar ţara, altfel, e veselă. Nămeţii sunt în unele zone de trei-patru metri, se cară morţii cu sicriul-sanie pe deasupra satului. Un tren a făcut în vreo 50 de ore ruta luuungă Galaţi-Făurei şi retur, iar la un moment dat, călătorii rupţi de foame şi de ger au încins o sârbă drăcească. În fiecare dimineaţă, Raed Arafat face o contabilitate morbidă, ne spune câţi oameni sărmani au mai murit azi-noapte şi care e numărul total: 41, azi-dimineaţă. Domnule doctor, când începeţi să număraţi şi oameni politici morţi de foame şi de ger? Din tot spectrul, ca să nu mai avem interpretări. Abia atunci deveniţi carismatic!

Aşadar, deocamdată avem guvern de tineret-speranţe. Să-i dorim succesuri mari, răsunătoare!

10 comentarii:

Popa spunea...

Draga prietene ,

Pepiniera PDL condusa de Basescu a lovit din nou !

Enervat si golit de speranta
iti cer :

- iti cer :
sa-ti retragi comparatia care o faci intre elevii de liceu ca atribut al unei stari normale pe calea cunoasterii si GOLANII ANALFABETI ai PDL-ULUI care nici macar nu stiu unde e Liceul
,
- iti cer :
sa nu te mai plangi de starea in care a ajuns natiunea romana acum, pana ce nu aduci niste argumente pertinente ca tu esti o victima a sistemului impotriva vointei tale si ca nici tu, nici eu, nici altul cu aceleasi perceptii ca ale noastre nu am contribuit - independent de vointa noastra - la situatia de azi- imposibil de acceptat. Dar cum viata ne arata ca putem trai mai mult sau mai putin si bolnavi de cancer - independent de vointa noastra , atunci situatia devine acceptabila in aceasta complicata ecuatie.

Te astept la o bere.

Sursa spunea...

Sursa, autor: Agerpres, Agerpres:
"Prim-ministrul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu a solicitat, joi, Parlamentului votul de încredere şi a arătat că preocuparea Cabinetului său vizează creşterea prudentă a pensiilor şi salariilor"

Va aduceti aminte cum se prindea porcul de Craciun ca sa-l tai : Gogi-gogi , na la mama boabe !

Iosif spunea...

S-a dus Elena Udrea ?

O sa ne lipseasca imaginea ei generatoare de acord atent intre subiect si predicat.

Mimi a Popii spunea...

Domnule Doman,

Va ruog sa comentati Intrebarile legate de Morfologia si Sintaxa comenzii in politica romaneasca, astfel :

Este PDL o colalitie de centru-dreapta ? Adica centru-hăis ?

Este PSD un partid de centru-stanga ? Adica centru-cea ?

Este PNL doar un partid de dreapta ? Adica hăis?

Atunci in contextul prezent Alianta USL ce mai este, intrucat comanda hăis-cea! or cea-hăis! zapaceste complet boii la caruta !!!

ILEANA spunea...

Rusine Antonescu, nici nu stiu de ce mai deschizi gura si ce fel de pretentii mai ai cand tu nici nu ai calcat de 5 ori prin Parlament de cand ti-ai inceput mandatul. Iti primesti salariul lunar de 8000 de lei chiar daca chiulesti de nu ai aer. Ma intreb daca ar lipsi de la serviciu orice angajat din tara asta macar 0,0001% din cat ai lipsit tu ce i s-ar i9ntampla darmite sa mai fie si retribuit 100% (din banii contribuabililor). Rusine Bombonel nr.2, RUSINE... Macar Base are sange in instalatie si spune lucrurilor pe nume chiar daca unora NU le convine si sunt deranjati mai degraba sifonati vezi doamne ca sunt jigniti...saraciiPupincuristii angajati ai antenelor i-au albit posteriorul lui Felix pentru un salariu de multe zerouri... Tara de CURVE de oameni, care ne mai dau si lectii de moralitate la televizor

Anonim spunea...

Dragă Mimi a Popii

Dacă n-ai băgat de seamă, căruţa USL nu mai are boi ! Unu' s-a dus de bunăvoie la ORACA, la abator, iar ălălalt fluştură în draci ! Cică va fi decluplat de la teşchereaua unor afacerişti veroşi, care-şi doreau asigurat spatele, dacă ajungea el, adică Qul Antonescu, prezidente. Nemaiavîd ce pierde la cazinou, boul ăsta va fi lovit de boala vacii nebune. Aşa să-l ajute Dumnezeu şi moaştele Brătienilor, că o hahaleră ca asta nu s-a mai pomenit pe prispa de la Florica !

Săru' mîna, Tanti Mimi !

Anonim spunea...

Vezi, bai prietene daca ti-ai ales fundal portocaliu la blog? Ai numai comentarii pro-tocalii!

Augustin spunea...

Vai de capul meu, nici n/am observat! Trebuie să-l schimb. Dar cu ce? ROGVAIV sunt toate compromise de partide, toate au devenit culoarea căcăniu de partid.

Tot un Anonim spunea...

Domane,

Nu fundalu' e important ci fundul tau ce colare are. Ar fi bine sa nu fie portocaliu.

Augustin spunea...

Stai liniştit că fundul meu n-are nicio culoare. Eu sunt doar sărac, nu şi atât de tâmpit.