sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Marea pacoste a românilor

Vineri, 13 - la porţile Palatului Cotroceni oamenii au strigat chestii drăguţe gen: "Ieşi afară/javră ordinară!" Invitatul era preşedintele Traian Băsescu, marea păcăleală şi marea pacoste a românilor. Cu doar două-trei ore mai înainte - informat de Serviciile ale căror salarii le-a dublat, că lucrurile sunt grave - Băsescu a ieşit în faţa celebrei scări din Palat şi a cerut - ilegal, neconstituţional - retragerea proiectului Legii Sănătăţii de la dezbatere publică, în sensul că toţi românii sunt proşti şi răi: nu-l înleg şi, respectiv, nu-l vor. Iar scuza marinarului era că statul este un prost gestionar al fondurilor pentru sănătate şi că se fură banii. Păi, întreb eu, cine este statul român din ultimii şapte ani? Nu însuşi Traian Băsescu, Elena Udrea (v. poemul lui Geo Bogza "Balada marinarului veneric şi al femeii depravate"!), Roberta Anastase, Anca Boagiu, Emil Boc?... Şi de ce este de vină Raed Arafat că au furat cei de mai sus?

Şi altă întrebare: de ce urăşte Traian Băsescu atât de mult pe bugetari, el nefiind toată viaţa decât bugetar? Şi: cum a făcut el din salariu (de bugetar) sutele de mii de euro plus casele şi maşinile fetelor lui de peste milionul de euro?

Oamenii au mai strigat aseară la Palatul Cotroceni: "Băsescu egal Ceauşescu!" Hm! Nu prea cred. Împotriva lui Ceauşescu nu erau chiar 95 la sută dintre români. Nu-l pune pe gânduri pe nesimţitul de marinar faptul că şi cei mai fideli şi vehemenţi pupincurişti ai lui l-au abandonat în ultimele zile, fie scriind sau cuvântând împotriva lui, fie bagând capul la cutie, ca însuşi Emil Boc, premierul lui de paie? Nici Kim Ir Sen şi nici Fidel Castro nu s-au luptat aşa cu propriile popoare, fără drept de apel.

Şi o ultimă observaţie pentru astăzi: să nu ne amăgim că marinarul (veneric) a depus armele. Nu, el îşi linge rănile la un pahar de whisky şi se pregăteşte de represalii. Să sperăm însă că nu vom fi atât de proşti să nu spulberăm palatele Cotroceni şi Victoriei. Nu se mai poate!

3 comentarii:

Fleur spunea...

,,Din curvele Daciei si jigodiile Romei, nu putea sa iasa decat un popor prost''.

Afirmatia nu-mi apartine, ci este a unui inginer din Pitesti( Ghe. Popa)
stabilit in orasul meu dupa ce a iesit la pensie.
Mult timp m-a obsedat expresia aceasta. Sa fi avut dreptate?!

Augustin spunea...

E posibil sa fie si asta. Desi, daca ne uitam in urma, parca au fost si multi romani (oameni) adevarati, chiar in conducerea tarii.

Anonim spunea...

"Împotriva lui Ceauşescu nu erau chiar 95 la sută dintre români"
N-am citit ceva mai cretin in ultima vreme. Poate doar celelalte argumente a la Vadim din textul dvs.
Inteligenta este ceva nativ dar gandirea se antreneaza toata viata.
Stefana