miercuri, 25 ianuarie 2012

Măgarul ţiganului e pe moarte

Tot mă întreb ca prostul de două săptămâni când va ieşi preşedintele nostru iubit din amorţeală şi când va spune ce a hotărât Infatigabilitatea Sa în legătură cu protestele din pieţele publice ale ( numiţi de coliţii lui!) viermilor, huliganilor, mahalalei inepte. Aseară a dat un prim semnal că astăzi, în sfârşit, ne va scoate din sucul propriu în care am fiert. Ce surprize ne-a mai rezervat este marea curiozitate. Aseară era negru. Nu ieşise la baie de mulţime în pieţele unirii şi probabil că se simţea...jegos. Desigur că toată lumea era vinovată, în afară de el şi de camarila lui care stătea rânduită cuminte, precum cea a lui Ceauşescu în 20 decembrie 1989, la celebrul apel către ţară. Elena Udrea se îmbrăcase în negru, semn bun! zic eu. Roberta îi sorbea vorbele cu neasemuit respect. Boc era pierdut, aşteptând ordine. Iar preşedintele se sumeţea la opoziţia invidioasă că România este văzută bine în lume pentru performanţele economico-financiare.

Sunt curios dacă preşedintele jucător vrea să facă vreo concesie mulţimii şi poporului (aţi observat că de la al doilea mandat nu mai pronunţă cuvântul? S-a cam întors la popor, dar cu fundul de data asta). Vrea să anunţe renunţarea la comasarea alegerilor? Vrea să ne asigure că a discutat astăzi cu FMI şi că dă bugetarilor înapoi un 10 la sută din tăieri sau că indexează pensiile?

Ca să nu se dezmintă, consiliat prost şi lăsat din braţe de servicii, s-ar putea să meargă berbeceşte şi să ne spună că ţara merge într-o direcţie bună şi că FMI a apreciat bla!bla!bla! şi că i-a recomandat s-o ţină tot aşa. Abia aşa am scăpa de el. Că e uşor să ţii ţara pe linia de plutire tăind, tăind, tăind. Este străvechea poveste cu măgarul ţiganului căruia i s-a redus raţia până i s-a suprimat definitiv. Iar ţiganul (TB, în cazul nostru) era tare nedumerit: "A murit tocmai acum, când se învăţase să nu mai mănânce!"

Stimate domnule Preşedinte, vedeţi că măgarul ţiganului e pe moarte!

5 comentarii:

Dumitru Ungureanu spunea...

Da, dar ţiganul prosperă, şi-l dore fix în bască de măgar! Ba chiar cred că are Merţan sau alte alea...

Fleur spunea...

Incurcate sunt legile Domnului. Cui i s-a luat- i se va mai lua. Cui i s-a dat - i se va mai da. Dura lex, sed lex...

Augustin spunea...

Păi, aşa sunt. Preşedintele nostru...hm! ba al lor!...zâmbea a râde. Iar eu continui să susţin că măgarul ţiganului e pe moarte.

vasile mandric spunea...

Fratilor,Presedintele aseara mie mi se parea ca era un papagal.Imi era si mila,parca ar fi
dat in plins.Nu plansul stolojanesc.A pus placa stiuta de mult de noi.As fi vrut sa se lege de nomenclatura lui,de cei carora le-a facut salarii si pensii nesimtite,de cei inconpetenti,de faptul ca noi i-am dat mana libera sa-i dea pe trantori afara din parlament,de faptul ca avem mai multi generali decat soldati,de faptul ca in itreprinderile statului(atatea cate mai sunt)au
mai multi sefi si directori decat muncitori iar acestia din urma au salarul minim pe economie.
De faptul ca dreptatea umbla in Romania cu capul spart de justitie.
De asta ne trbuia un om sa ne conduca cu o moralitate impecabila
,capabil sa ia nedreptatea de coarne,sa le dea un sut mai jos de sira spinarii celor din aparatul se stat care nu-si fac meseria,politistilor ,procurorilor,judecatorilor corupt.
Fratilor,dupa 22 de ani,cand Romania avea datorii"0",industrie
grea,usoara ,constr.de masini,siderurgica,aeronautica,de armament,flota de pescuit,petroliera.mineraliera etc,
acum capusele aceste care se auto definesc"clasa politica",au disteus tot,au spurcat si murdarit tot si ne-au fericit si cu circa 100 miliarde de Euro datorii.
Doamne iarta-ma,as da o solutie.
Da-ne o sfanta dictatura,numai de
2-3 ani,sa ramana din acesti aurolaci cati am botezat eu! AMIN!

Augustin spunea...

Poate cu alt dictator, dragă Vasile! Că dacă tot ăsta va face şi noua ordine, mai bine lipsă...