vineri, 8 iulie 2011

Lucian Bute şi şacalii

Nimic nu e prea mult când este vorba de politică. Să facem totul, tovarăşi! De mulţi ani ne plângem că autorităţile nu fac nimic pentru Lucian Bute, campion mondial la box profesionist de patru ani. Ne-am trezit mereu la patru dimineaţa să-l vedem adorat de zeci de mii de canadieni, uneori să nu-l vedem, că nicio televiziune din România nu catadicsea să preia meciul.
Ei bine, acum chiar s-a reuşit organizarea galei la Bucureşti, la cel mai înalt nivel, după cum se promite. Guvernanţii s-au implicat, în sfârşit.
Dar nu e bine! Media mogulului Dan Voiculescu alias Felix a sărit ca arsă. Au început atacurile din toate părţile, ca o haită de hiene. Trebuie să distrugem totul! e cuvântul lor de ordine.
Când campionul mondial se lupta cu kilogramele, când scotea din piele ultima picătură de sudoare, când ducea războiul psihologic cu stafful lui Mendy, el era tocat de Tolontani la modul mizerabil, că s-au cheltuit banii ţării etc. Dar banii cu care Felix a început afacerile ai cui au fost? Aud? Ai klingonienilor?
Eu însumi am scris aici zeci de articole împotriva guvernării Băsescu-Boc, o guvernare ticăloasă şi criminală. Dar nu se poate merge atât de departe încât să pui în pericol cariera campionului mondial Lucian Bute.
E o ruşine şi o mizerie fără seamăn.Nu e suficient timp să toace după aceea domnii Tolontani? De ce să nu fie lăsat să se pregătească în linişte campionul? Din ambiţiile politice ale unui securist ordinar? Puah!

Niciun comentariu: