luni, 21 martie 2011

Din ciclul Noi şi ei

Ziarişti sub acoperire din Engliteria au făcut pe lobbyştii şi au întins o nadă la trei europarlamentari: unul sloven, unul austriac şi altul român - nimeni altul decât Adrian Severin, cel care critica puterea de la începutul anilor '90 pentru compoziţia apei, două molecule de hidrogen şi una de oxigen. Dracii de ziarişti le-au adus domnilor europarlamentari un amendament care să fie introdus într-o lege, recompensa fiind de 100 000 de euro, acolo. Severin chiar le-a emis o factură pentru o primă tranşă de 12 000 de euro. Un filmuleţ cu cameră ascunsă devoalează toată tărăşenia. Efectul? Europarlamentarul austriac, prins cu mâţa-n sac, în secunda următoare a demisionat. C-aşa-i la ei. Adrian Severin, în faţa filmului, atacă, neagă, explică, e curat ca lacrima... C-aşa-i la noi!

NATO a hotărât să intervină în forţă în Libia imediat ce a primit acceptul ONU, rezoluţia 1973. Avioanele franceze, italiene, americane, canadiene au trecut la treabă. C-aşa-i la ei! După multe discuţii ale analiştilor şi ziariştilor în studiorilor de televiziune, preşedintele României (ţară membră NATO) a catadicsit să exprime poziţia ţării noastre. Nu oficial, Doamne fereşte, că e dureros, doare la coloană, la braţul drept, la articulaţii. Nu, tot la televiziune, că toate acolo se rezolvă: guvernare, moţiuni de cenzură, trecerea legilor etc. Şi care e poziţia României în problema Libiei? Sintetizând, pe româneşte: nici în căruţă, nici în teleguţă sau: cu curu-n două luntre sau: şi cu ăia şi cu ăia, nepărtinitor, ca românul sau: să mai vedem, cum putem să mergem cu unii ca să-i trădăm la momentul oportunist!... Lasă că nici n-avem avioane de trimis peste Libia, că ăla prezidenţial e păstrat pentru vizite scurte la Bruxelles. Poate doar paraşute de pe centură, pe post de bombe bacteriologice pentru Gaddafi. C-aşa-i la noi!

Am reţinut însă hotărârea preşedintelui Băsescu precum că un conducător de stat care-şi ucide populaţia nu mai are legitimare în faţa poporului. L-am citit ca pe un mesaj: "Nu aşa, frate Muammar, nu cu gloanţe. Încaieră clasa politică, taie salarii, pensii, ajutoare sociale, lasă-i fără medicamente, bagă adversarii la arest, vinde petrolul pe nimic să nu mai poată cumpăra în veci benzină... La noi aşa e, şi eu am legitimitate cât cuprinde!..."

2 comentarii:

Augustin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Il vezi cum se balbaie si se-ncurca in propriile lui argumente.
Derutat si speriat sustine totusi cu nerusinare ca avea dreptul sa faca -asa ceva.Avea "remuneratie
mica dupa buget",iar averea de peste 1 milion de euro.nu-i ajungea
nici de cosul zilnic si de benzina!
Nemernicul.Sebastian Bodu cu care a mai facut"afaceri",este si el
parte in gasca? Ne fac tara de ras.