joi, 17 februarie 2011

Pe timp de criză, liderii sindicali e bogaţi

N-aş fi vrut să scriu pe tema asta. Din două motive. Cel mai simplu, că deşi sunt sărac lipit, n-am invidiat niciodată pe cei care câştigă mult şi sunt bogaţi. Pentru că dacă eu sunt comod şi vreau să dorm noaptea liniştit, ba chiar şi după amiază, n-am cum să-i pizmuiesc pe cei care-şi pun pielea la saramură şi se uită pe geam dacă la poartă sunt musafirii sau mascaţii zornăind cătuşele. Şi doi, pentru că ce se întâmplă în aceste zile este o altă diversiune grosolană a preşedintelui nostru. Cine-l deranjează e vai de mama lui! Pe principiul dezbină şi stăpâneşte, acum a venit timpul liderilor sindicali. Au ieşit astă-toamnă în stradă şi-au strigat "Jos Băsescu!", acum sunt executaţi fără milă.

Dincolo de acest aspect de ordin general, că liderii sindicali de la centru sunt compromişi pe veci şi nu văd cum mai pot ieşi în piaţă în faţa fraierilor din ţară care le dau 1 la sută din salarii, dincolo de acestea, nu mă pot abţine să iau din presă cazul liderului sindical Marius Petcu. Mă uit pe declaraţia lui de avere şi mi se pare că nesimţirea este dusă la paroxism. Vreau doar să înşir aici cifrele de pe declaraţia lui proprie, fără să fac calcule, că mi se blochează calculatorul.

Aşadar:
* Terenurile lui Marius Petcu, agricole, forestiere, dar mai ales în intravilane însumează 52 700 m.p.plus 2500 plus 10 700 plus 458 plus 18 200.
* Casele declarate au suprafaţă de 40 m.p. plus 267 plus 190.
* Maşinile. Parcul autor e mai slab, probabil circulând mai mult cu maşinile sindicatului, mai precis sindicatelor. Aşadar, Marius Petcu are o motocicletă Honda, un autoturism Toyota şi un ATV.
* Bijuterii declarate la valoarea de 10 000 de euro. O rotunjire mult în jos desigur.
* Tablouri şi icoane - 10 000 euro. Hm! Aici e loc de asemenea de rotunjit în jos.
Depozite în bănci diferite, cam în toate: 50 825 euro plus 221 624 lei plus 19 310 lei plus 50 000 lei plus 6870 euro plus 1163 euro plus 12 145 lei plus 212 lei plus 14 942 lei.
* M.P. este acţionar la cinci societăţi cu diferite procente şi cu diferite dividende, aici nimeni nu prea poate verifica exactitatea cifrelor.
* Veniturile dintr-un an: 129 998 lei de la Federaţia Sanitas plus 86 781 lei de la CNSRL Frăţia plus 8700 lei de la Iess plus 62 353 lei de la OANMMR plus 14 383 de la SIND plus 35 432 de la Realitatea plus 100 800 dintr-un proiect cu finanţare europeană plus 46 200 dintr-un alt asemenea proiect.

Este vorba doar de câştigurile soţului din familia Petcu, la care se adaugă sume sensibil mai mici ale soţiei Claudia, care este adjuncta soţului cam peste tot.

În concluzie, am putea spune că pe timp de criză, unii români e bogaţi.

Un comentariu:

Popa spunea...

Cred ca faci o eroare de exprimare:

una e in teorie liderul de sindicat
si alta e : Marica lideru de sindicat. Compromis pa veci ?
El vamesul !

Duca-se-n pizda masii , da altu n-o mai fi in tara asta sa poata fi schimbat ?

De ce nu se poate schimba ?
Pai nu se poate schimba pentru ca nu numai el pute ! In jurul lui mai put peste 60% = aia care-l voteaza - si ar trebui schimbati si ei.

Vezi !


Ba mie mi-e o mila de lideru de sindicat Marica
da cat p-aci sa mi sa rupa pula.

Mutra lui de halebardier
de vames lacom, analfabet,nesimtit imbuibat si nespalat chiar ma scoate din sarite, sa-l fut in gura da tractorist ce e.

Profit de aceasta ocazie sa-mi bag pula in tot invatamantul romanesc, ce a modelat asemenea idioti, sa-i fut in gura pa toti profesorii spagari, da doi bani , care au vandut diplome universitare, de master , etc. la toti impotentii mintali care au ajuns acum lideri sidicali , economisti si conducatori in administratia tarii !!