marți, 21 decembrie 2010

Conform unei ordonanţe de urgenţă, politicienii trebuie să fure cu 25 la sută mai puţin

În mai 2010, preşedintele nostru (?!) Traian Băsescu a ieşit pe televizor şi – ca un şef de stat responsabil – ne-a anunţat cu tot cinismul că trebuie reduse salariile cu 25 la sută, că nu se mai poate, că ţara e în criză şi e datoare vândută, că trebuie să muncim bine pentru a trăi bine; n-a mai rămas să ne spună decât să ne mai punem o haină pe noi dacă e frig în case. Asta probabil că ne-o va zice în mesajul din noaptea de Anul Nou, să ne rămână piftia-n gât.
Cum nu e zi de la Dumnezeu să nu afli de politicieni care fură de sting din averea statului, cred că se impune o revanşă. Numai ieri, DNA a anunţat că un senator PDL este învinuit de o pagubă de 60 de milioane de euro (rambursări ilegale de TVA), iar un fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, o Graţielă de 120 de kilograme, a produs o gaură în buget de 44 de milioane de euro prin neplata de taxe şi impozite la tutun. Sunt peste 100 de milioane de euro la o primă strigare. O zecime dintr-o tranşă de la FMI fituită de doar doi politicieni de care nici n-am auzit până acum. Dar ceilalţi 998 ce fac, că n-or trăi din salariile lor de 1000 de euro pe lună?!
Aşadar, în contrapartidă, un purtător de cuvânt al bugetarilor (un profesor, o asistentă medicală, un portar, o femeie de serviciu…) să iasă pe micile ecrane şi acum, de sărbători, să facă un scurt anunţ de genul: “Dragi politicieni, vă anunţăm că ţara e în criză, pensionarii mor de foame sau de ger la cozile pentru ajutoare, salariile nu mai ajung. Se impune, deci, să furaţi cu 25 la sută mai puţin. În acest sens, am redactat o ordonanţă de urgenţă pe care vă rugăm s-o trimiteţi la Monitorul Oficial”.

Niciun comentariu: