vineri, 17 septembrie 2010

Mic producător de ţuică visându-se mare

M-am hotărât să las acordul târâş cu FMI în seama bravului nostru premier şi soarta ţiganilor din Franţa pe mâna preşedinţilor român şi francez. Am hotărât să nu mă mai ocup nici de cazul Sorin Ovidiu Vântu, fiind pe mâini bune şi multe, ale lui Mircea Dinescu, Vioricăi Costiniu, Oanei Stanciu-Gioconda Realităţii TV, Adrian Ursu ş.a. Masacrarea pensionarilor este asigurată de guvernul şi puterea PDL. Cu strânsul banilor de la bugetari, de la chioşcari şi buticari se ocupă ministrul Ialomiliţianul. Ţara poate fi dusă de râpă, aşadar, şi fără preţioasa mea contribuţie.
Aşa că am mers să strâng recolta de prune. Producţia: 110 găleţi pentru ţuică. Fără să pun la socoteală şi găleţile de prune pentru gem. Sunt un mic producător de ţuică aproape fericit. Aş fi pe deplin fericit dacă aş ajunge un mare producător de ţuică. Asta visez.

9 comentarii:

Popa spunea...

Tocmai ai belit pula !

Taxe si impozite pe micul producator.

Deja ai fost inregistrat
pentru proiectia PIB-ului pa 2011.
S-a luat in considerare premisa ca gemul va ajunge tot ţuică.

Ha-ha , he-he, hi-hi.

instituţia prezidenţială a României spunea...

Domnule întreprinzător particular, întrucât sunteţi şi angajat în sistemul bugetar de stat, vă informăm că orice activitate particulară cu scop lucrativ şi urmărind atragerea de foloase proprii şi personale, fie sub formă de bunuri, bani, onoruri şi satisfacţii ce decurg din aceasta, se impozitează conform noilor reglementări în vigoare, astfel că la o damigeană de 10 l de ţuică de prune din producţia proprie trebuie să donaţi către instituţia prezidenţială 2l, pentrul uzul conducătorului, asta pentru că delfinul a răcit şi ia antibiotice, deci nu are voie băuturi alcoolice. magiunul se consideră produs subsversiv si şe confiscă, întrucât avem informaţii secrete şi clasificate că forţe ostile democraţiei şi guvernului ar urma să declanşeze în această toamnă un atac cu diverse obiecte şi mijloace de larg consum, printre care se numără şi magiunul, ouăle din cuibar, roşiile din bulion şi nu spunem mai multe ca să nu vă dăm idei.
şi pentru că ne-am enervat că l-au eliberat pe Vântu, am decis să vă confiscăm cazanul de făcut ţuică şi să-l oferim cadou pentru ziua de naştere a preşedintelui nostru care se apropie.

Adevarul spunea...

Stire :

Salariu incredibil de 1 leu pentru maestrul Ion Lucian

Comentarii :

MARCO17.Sep.10-09:10hs

@ ALEX----------------BAI PULA RAPANOASA------------"UN PROF.UNIV.CU 46 DE ANI VECHIME" CUM SPUI TU , N-A FOST TOATA VIATA LUI DECAT UN JEG SI-O IMPUTITURA.----------A LUAT SPAGA CAT 1000 DE POPI LA UN LOC, A FUTUT LA "STUDENTE" PANA A FACUT BLENORAGIE, IAR LA ORE SE DUCEA CAND I-SI ADUCEA AMINTE -CA DE ASTA SANT ASISTENTII , NU ?------------------EU I-AS FUTE IN GURA SI LE-AS DA MINIM PE ECONOMIE.
silvia17.Sep.10-09:14hs

Nu inteleg de ce la varsta inaintata opteaza pentru salariu si nu pentru pensie.Nu se indura de abandonarea functiei de director? Putea sa mearga pe drepturi de autor sau alta forma,iar salariul de 1 leu este doar o diferenta a venitului perioadei ca urmare a incasarii in avans a drepturilor pentru perioada de concediu.Nu-l mai plangeti,ca nu moare de foame.Mor de foame o multime de romani cu venituri mult,mult mai mici decat ale d-lui Lucian.Nu spun ca este o situatie normala,dar cu totii trecem prin aceste necazuri .Nu vad de ce un actor sa fie cainat mai mult decat multimea de saraci" lipiti pamantului".
gigi17.Sep.10-09:17hs

Abia astept sa-l vad pe Amrco la 86 de ani cum ii zice nepotusu " du-te-n pula mea si te odihneste , n-o mai fute in cur pe ici pe colo " . nici nu merita raspuns ca omul e ori dereglat ori e atat de nesimtit incat orice i-ai spune nu trece de scoarta obrazului pe care-l are asemenea unui balegar de vaca.
MARCO17.Sep.10-09:42hs

@GIGI---------------DACA TE FUT IN GURA S-AR PUTEA SA-TI CADA VREO 2 DINTI.DU-TE-N PULA MEA DE COI OPARIT CE ESTI SI IA-L ACASA PE ACEL ZDRENTUIT , CARE SE VREA STAR LA VARSTA LUI. DE CE NU INTELEGETI VOI HANDICAPATII , CA FIECARE OM ARE IN VIATA O ANUMITA PERIOADA IN CARE SA SE DESFASOARE. DUPA ACEEA E DOAR ISTORIE SI TREBUIE SA SE RETRAGA SA MAI ASISTE SI DE PE MARGINE.

cetatean17.Sep.10-08:55hs

Fara cuvinte ... Sau ar fi unul : TRIST
maria17.Sep.10-09:03hs

cum a putut lua un leu cind minimul garantat este 350?
cu cit a contribuit actorul in viata lui la pensie?
sau nu s-a gindit ca noi toti ca vine si vremea pensiei?
MARCO17.Sep.10-09:05hs

la 86 de ani mai vrea salar ? ne-am saturat de rasuflatii astia , care in paranoia lor , cred ca mai intereseaza pe cineva , se cred mai departe ,staruri.--------- ai fost , gata , mai sant si altii.------------ai pensie ,? , du-te-n pula mea si te odihneste , i-a medicamentele, doar doar te cauta cineva de la hollyood.

simf spunea...

si impozitu'? cat e impozitu'? in bani? in natura?

Augustin spunea...

@Popa
@simf
Cu cine ţineţi? Aţi început să gândiţi ca Ialomiliţianul. Păi cum vă mai fac eu degustători de ţuică?

Popa spunea...

Normal ca tinem cu tine.

E foarte simplu :
Fabrici tuica sub brandu
" Tuica Doman Religiosul" . Biserica nu plateste taxe, accize, etc., in felul asta nici tu.

Intrucat brandul “ Tuica Doman Religiosul” se vrea a fi pretentios
Degustarea e obligatorie. Trebuie sa determinam in intregime substantele care conditioneaza gustul si mirosul cu brandul, adica elementele esentiale ce confera personalitatea tuicii Doman pentru a fi scutita de taxe si impozite. Prin analiza tuicologica denumita in tuicologie degustare , se intelege orice probare, vedere mirosire , simtire, pipaire [ a se prepara material auxiliar maxim 26 ani] , examinare dupa legile statului si guvernului la putere , a caror rezultate pot fi determinate in mod obiectiv si reproductibil.
Intrucat degustare provine de la cuvantul latin gustus, care inseamna gust [ a nu se confunda cu Gusti ] trebuie inteles ca aprecierea tuicii se va face cu ajutorul exclusiv al simturilor inlaturand in acest fel orice suspiciune de subiectivism generat de functia cognitiva in relatia degustator-producator ce ar putea devia obiectivitatea rezultatului .
La analiza senzoriala a tuicii Doman Religiosul vor participa toate simturile umane , inclusiv cele legate de pornirile sexuale . Nu se va face o analiza microbiologica – aceasta intrand in responsabilitatea producatorului de a prezenta degustatorilor buletinele de analiza a fetelor de max. 26 ani. Acestea vor fi testate “ la buchet” pentru a desemna suma senzatiilor produse de Tuica Doman Religiosul. Pentru Determinarea pragurilor de sensibilitate ale degustatorului [ un fel de calibrare ] fetele se vor testa una cate una . Astfel se va putea testa comparativ acuratetea senzatiilor fiind o proba tactica - necesara.
Conditiile in care va avea loc degustarea :
- Numarul persoanelor care face degustarea trebuie sa fie mai mare de trei , nivelul crescut al dispozitiei acestora fiind dat de grupul cu max 26 ani. Se vor evidentia totusi diferente functie de vocabularul , inclinatiile, aptitudinile si in pornirile sexuale.
.- camera de degustare : in casa, in pivniza trebuie sa fie spatioasa, se poate face si in curte si gradina , dar trebuie cosite urzicile si ciulinii si trebuie o sursa de apa cu furtun pentru spalat pa ochi si pe organe. Animale de genu oi, capre, vaci vor fi scoase afara din curte fiind un pericol de confuzie spre farsitul perioadei de degustare.
- Paharele de degustare : Se va incepe cu pahare iar in partea a doua se va turna direct in pizda care trebuie sa fie musculoasa si stramta pentru a concentra aroma si buchetul tuicii doman religiosul si a putea fi separata de alte mirosuri straine. Capacitatea maxim admisibila a pizdelor in cm³ se va stabili ad-hoc. Prioritate au cele cu standard international dar tinerele talente vor fi apreciate la acelasi nivel.
Se va beneficia de oportunitate pentru aprecierea spumegatiei tuicii doman religiosul , in situatia ca se vor descoperi si pizde conice cu gura larga . Degustatorii vor avea grija sa nu se murdareasca.

Anonim spunea...

Mamă, ce e aici! Măcel! Se pare că organele gândirii şi al vorbirii sunt una cu... bleaga!

Îi anunţ pe cei care-l trimit la garaj pe Ion Lucian că venerabilul ar face-o dacă s-ar găsi actori tineri care să facă ce face el. Ce face el? Simplu! Joacă teatru NO atâta de bine încât în... Japonia se vând biletele în avans pentru două stagiuni. Viitoare, evident!

Ioana Ionescu spunea...

Buna ziua! Ma scuzati de deranj. Ma numesc Ioana Ionescu si sunt studenta in anul II la Publicitate. Am de realizat un proiect de promovare a produselor romanesti pe piata internationala. Produsul romanesc ales de mine este tuica.Daca postarea dvs este reala, si daca intr-adevar sunteti producator de tuica v-as cere sprijinul. Daca doriti sa ma ajutati, va voi adresa cateva intrebari legate de aceasta activitate. Intrebarile vi le pot adresa pe mail, daca doriti.
Va multumesc anticipat! O zi buna!

Augustin spunea...

Da, domnişoară. Vă răspund cu plăcere. Dar vă recomand să căutaţi pe internet firma Zetea din Medieşul Aurit de lângă Negreşti Oaş care produce palincă numai pentru export.