sâmbătă, 8 mai 2010

Tătari şi panseluţe

Până la ora aceasta vreo 40 de români şi-au anunţat intenţia de a intra în greva foamei, protestând astfel împotriva intenţiei autorităţilor de recurgere la eutanasierea câinilor comunitari. Este emoţionant, aş zice, dacă nu ne-am dovedi încă o dată, a milioana oară în istorie, că nu contează că ne-au invadat tătarii, turcii şi cazacii, omorând lumea, violând fecioarele, luându-ne grâul şi aurul, dar de ce ne-au călcat în copitele cailor panseluţele.
Tot până la această oră, n-am auzit de niciun protest al vreunui român, nici măcar al vreunuia din miile de lideri sindicali de la diferite niveluri, împotriva condamnării la sărăcie veşnică de actuala guvernare. Nici gând de vreo intenţie de grevă a foamei.
Te şi miri că milioanele astea de oameni ne mai numim generic România. Vai de panseluţele noastre!

5 comentarii:

papabembe spunea...

am o veste foarte bună pentru dumneavostră, care o să vă demonstreze solidaritatea poporului român în chestiuni care privesc atât panseluţele pe care el, ca popor, le iubeşte, cât şi păsărelele pe care clasa conducătoare de azi le aude. în câteva săptămâni, aproximativ 10 milioane de români, de la copii, oameni adulţi şi bătrâni, vor intra în greva foamei pe termen determinat de cât vor continua păsărelele să se aude în capul politicienilor. motivul se pare că este unul cu totul neaşteptat, dat de rezultatele unui studiu britanic care demonstrează că înfometarea maselor, adică a unei populaţii extinse de locuitori, adică de oameni vii, ei putând fi şi alte specii de vieţuitoare, face ca apropiatul sfârşit al lumii, programat pe data fixă de 21 decembrie 2012, care pică într-o zi de vineri, taman când începea weekendul şi lumea se gândea la mesele de Crăciun de altădată, ei bine, acest sfârşit va ocoli România. şi asta pentru că, de acolo de Sus, toţi vom părea nu doar leşinaţi de foame, ci morţi de-a dreptul, deci se va spune încă o dată în istoria galactică a ţării noastre: "Pe ăştia nu are rost să-i mai terminăm: S-au terminat singuri deja".
Acelaşi lucru a fost confirmat şi de Guru Grig, care s-a oferit să construiască în mod benevol o spirală alcătuită din toţi cei 10 milioane de participanţi la greva foamei, contribuind astfel şi el la salvarea ţării de la un tragic sfârşit, pe care eu zic că e mai bine să-l preîntâmpinăm, decât să stăm aşa, fără să facem nimic. dacă mai aveam grâne, le dădeam foc, dacă mai aveam fântini nepoluate, le otrăveam, aşa, în faţa pericolului iminent, am decis să ne înfometăm.
dar, repet, nu vă lăsaţi păcălit: totul nu e decât o strategie abilă care are ca scop supraviţuirea noastră ca popor sau, mă rog, o chestie de genul ăsta, că n-am înţeles prea exact şi nici foarte bine.

Augustin spunea...

Ei, aşa mai merge! După atâtea veşti proaste, iată şi una bună. Să-mi fie iertată superficialitatea de care am dat dovadă. Ce bine că avem nişte conducători luminaţi care gândesc profund, iar din puţul (ca să nu folosim femininul) gândirii lor iese lumină!

popa 130 spunea...

Fuduli mai sunteti.
Fuduli mai sunteti.

popa 130 spunea...

Hai noroc Papabemble

Sa traiasca Guru Grig !
Si spirala lui da curve.
Sa traiasca!
Sa traim si noi sa le fu... pa toate sau macar 90% [ dintre ele].
24 da ore /7 zile pa saptamana .

N-o sa ai senzatie da lesin da foame nici o clipa.

Dar atentie : solidaritatea poporului e doar la constituire. La maciuci e fiecare pa cont propriu.

In felul acesta putem salva literatura romana de scrieri demente ale fartzfuzoaicelor.
Iar noi vom trai sportiv, sanatos si fara griji de obezitate.

Guru Grig ar fi bun da prim ministru - macar asa vr'-o 2 luni da vara - una la munte , una la mare, sa ne treaca trazitia din cap. Cu siguranta din atata cracaneala s-ar aduna bani frumosi la buget.
[Rog pa Dl. Doman sa valideze acest text cu precixzarea ca nu am gasit un cuvant potrivit pentru verbul dintre puţ si femininul acestuia]

Mirabela Panfil spunea...

Spitalul Clinic Judetean Constanţa: Pacienţii primesc mâncare transportată printre cadavre şi roabe cu deşeuri

Mirabela Panfil /Adevarul
* Vineri 16 apr 2010

Bugetul alocat pe zi unui bolnav este cuprins între 5,7 şi 7 lei, „Nu poţi pregăti cu aceşti bani trei mese pe zi şi să le mai dai şi desert“
--------------------

Hrana bolnavilor internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ajunge cu întârziere şi este cărată printre coşurile de gunoi, morţi sau roabe cu ciment scoase de pe secţiile care sunt în curs de renovare.

Ieri a fost prima zi de funcţionare a serviciului de bucătărie externalizată pus la cale de conducerea unităţii medicale împreună cu o firmă de catering, însă lucrurile nu au decurs conform aşteptărilor. Mâncarea a ajuns pe secţii cu mari întârzieri, porţiile au fost reduse, iar modul în care este transportată hrana lasă mult de dorit.
O maşină portocalie făcea drumuri dus-întors, de la spital la cantina firmei de catering. Cu un lift se cară mâncarea bolnavilor, cu altul se duc gunoaiele afară şi din când în când mai sunt duşi şi morţii la Anatomie Patologică pentru efectuarea necropsiilor. Deşi pacienţii trebuiau să ia micul dejun la ora 8.00 şi prânzul la ora 13.00, au fost nevoiţi să aştepte mult mai mult.

Nemulţumirile au început să curgă imediat. Ieri după-amiază, bolnavii se „ospătau“ cu doar câteva linguri de ciorbă, o lingură de piure, o bucăţică de carne, câteva feliuţe de pâine şi un măr. „Nu-mi ajunge mâncarea pe care ne-o dau ei“, a declarat un bolnav. „În ceea ce priveşte gustul, aici nu e nicio diferenţă“, a spus la rândul lui Alexandru Căpăţână, internat pe secţia Ortopedie.

Bolnavii vor porţii mai mari

La rândul său, directorul Arimex Comexim SRL, Petre Preda, a declarat că infirmierele i-au spus de la primele ore că porţiile sunt mult prea mici, dar cum bugetul alocat pe zi unui bolnav este cuprins între 5,7 şi 7 lei, îi este foarte greu să se descurce. „Nu poţi pregăti cu aceşti bani trei mese pe zi şi să le mai dai şi desert“, a precizat el.