vineri, 29 ianuarie 2010

Cetăţeanul de onoare se joacă de-a coca-dopa

Fotbaleatorul Adrian Mutu este fără doar şi poate cel mai mare fotbalist de astăzi. Până aici totul e în regulă. De aici încolo, Dumnezeu cu mila! Omul are caracter cât un scorpion, un gândac, un bărzăune sau altă insectă. S-a îmbogăţit prin talentul lui, a avut cele mai frumoase neveste, copii frumoşi, glorie, iaht şi maşini, vile şi cluburi, tot ce i-a dorit sufletul. Dar omul are caracter de sinucigaş. Dă cu piciorul la toate realizările cu o nonşalanţă de copil tâmpit, inconştient, plin de fumuri.
Se ştie de faptele de arme de la Chelsea unde a fost depistat intoxicat cu cocaină, se ştie de escapadele de la echipa naţională, cu Laura Andreşan, cu multe alte piţipoance, cu beţii şi scandaluri, cu încăierări etc. Până la un moment este explicabil, se află sub contract cu clanul Becali, oameni unul şi unul, a avut de unde învăţa. Şi totuşi italienii îl iubesc pentru talentul lui şi-l aplaudă şi ovaţionează.
Dar când românii dezbăteau cu compasiune condamnarea lui la despăgubiri către clubul londonez de 17 milioane de euro, gândindu-se chiar la o chetă naţională, când puneau presiune pe Răzvan Lucescu să-l cheme din nou la naţională, Mutu se aruncă exact ca-n piscină într-un nou scandal. E găsit dopat. A evoluat de la coca la dopa! Halal!
Ei bine, ăsta e sfârşitul carierei unui mare talent sportiv. Nu trebuie să fii profet pentru a-ţi da seama că omul va ajunge sărac şi anonim în doar câţiva ani.
Ei bine,dar să nu uităm că Mutu este cetăţean de onoare al Piteştiului. Ce mai onoare!

5 comentarii:

R.G. spunea...

Da

Da, ce face pe teren, de obicei, onoreaza Pitestiul, Argesul, Romania chiar. Ce face-n cluburi nu-l onoreaza deloc. Nici pe el , nici pe altcineva.
Dupa ce a facut inainte si dupa meciul cu sarbii, in baruri, si chiar pe teren, l-am injurat pe Mutu. Ca un bun roman ce ma cred.
Dar mai cred si ca, dupa toate cele prin care a trecut si trece, i-a mai venit mintea la cap. Oricum, sunt convins ca nu a luat subsatanta interzisa ca sa se dopeze (un risc imens!, mai ales ca ar fi fost/este recidivist), ci fara intentie si fara minte, ca sa mai slabeasca un pic si ceva mai repede.
Altfel, de acord si cu toate scrise-n tableta, dar si cu cele din comentariul al 12-lea de la tableta anterioara.
Stima,
R.G.

Ionica spunea...

Cee-he frumos spui dom' Doman
Sa nu uitam Mutu e cetatean de onoare al Pitestiului.

Ce-he frumos ca si Piata General. Vasile Milea e pe lista antropologica a cetatenilor de onoare ai primariei. Lista da. Asa i-a zis primarul si ai lui. Ca omul e doar parte a naturii. Care-i problema voastra cu social-istoricul . [ Aici lipseste din fraza futu-va-n gura] . Iata directa legatura cu materialismul. Materialul si atat. Ce nevoie ar mai fi de factori derivanti .

Generalul a murit din greseala saracu. Si Mutu tot din greseala. Masa zice ca a ei. Din uitare.

Orlando spunea...

Goo-gii, goo-gii , hai aici.
Trimiteti comentariul voastru .

E ceva nou tare de barfa. Mutu.

Campionii mondiali la barfa din Romania, aspiranti si barfitori de duzina au sufocat cat ai bate din palme internetu, ziarele , spitalele si farmaciile acestora, carciumile, primariile , televiziunile pun subiectul si in agenda cu invitatii politici,

Totul e blocat , intepenit, nu mai are loc nici macar un cuvintel, se scot semnele de punctuatie pentru a mai decompresa ceva. Vocabularul analitic a devenit anacronic si se cerceteaza gasirea de cuvinte noi.

Pentru toti aia care habar nu au ce inseamna sa faci sport de performanta, dar comenteaza isi dau cu parearea , fac albie de porci si se bucura cand un sportiv are probleme , toti aia care n-au facut sport in viata lor, au lipsit pana si de la orele de educatie fizica sau au luat scutire da idioti ce sunt.

Ei sunt campionii sportului barfa, care a napadit Romania.

Am un mesaj
Daca asi avea o pula asa de puternica ,mi-asi dedica viata sa ii fut pe toti ca un elefant in calduri cu pula lui retractila, pe culmile incrancenarii, pana la starpire.

Nu sunt fan fotbal dar i-asi fute si in numele lui Mutu.

Anonim spunea...

Domnule Augostin,
Am mai avut un comentariu pe net
despre acest subiect,dar cred ca a
fost respins,deoarece m-am luat de
gunoierii limbii romane,borfasii
stadioanelor,guzganii care se hranesc cu excrementele din subsolul acestei frunoase limbi.
Acesti drgati ar trebui sa puna in
balanta destrabalare lui Mutu cu
sacrificil lui DOBRIN,care luptat
cu demnitate pe teren dar si cu
rautatil societatii in care a trait
.DOBRIN a fost nu adevarat CETATEAN
de ONOARE .Omnul acesta daca avea bani facea un stadion,o scoala de
fotbal ,nu-i cheltuia pe droguri ,
curve ca Mutu.Halal cetatean de onoare!

Anonim spunea...

He, he, he...
Daca era si Mutu istet ca Gascanu' afla si el de tzuica de prune. Si nu-l mai depista nimeni pozitiv la niciun test de dopaj. Da' nici nu mai avea curaj sa conduca masini de fitze.