miercuri, 13 ianuarie 2010

Blonda dă de lucru televiziunilor mogulilor

Ce ziceam eu, România nu există! România e o republică inventată la o halbă de bere de Nenea Iancu Caragiale! E o veselie de dimineaţa până seara, o veselie de-ţi vine să ţopăi ca Mircea Geoană în istorica seară de 6 decembrie.
Păi, numai ieri!... Blonda de la Cotro..., mă rog, blonda de la Palatul Victoria, a treia Elenă din istoria României, Udrea, aruncă o jucărie în baltă din când în când; cu zâmbetul pe buze şi parcă într-o doară o aruncă. Aşa a făcut luni seara la OTV. Două fraze şoptite acolo despre afacerea jurnaliştilor răpiţi în Irak.
Iar ieri? Ce mai freamăt, ce mai zbucium! Sereişti, securişti, colonei în rezervă, jurnalişti, analişti, senatori şi deputaţi, golănime, mulţime, adică toată floarea cea vestită caută pe fundul bălţii jucăria aruncată de blondă şi analizează în ziare, la radio, pe şanţ, dar mai ales la toate televiziunile. Toţi dezbat, disecă firul în patru, parlamentează, polemizează, consumă energie intelectuală în draci. Blonda a aruncat vorbele, apoi merge pe la Parlament să se bată pentru bugetul mare al ministerului său, ia masa în vreun separeu, zâmbeşte în dreapta şi-n stânga, îşi etalează rochiile, genţile şi pantofii, senină şi fericită. Le-a dat de lucru jurnaliştilor de la televiziunile mogulilor şi are sentimentul datoriei împlinite.
Asta e, România este o republică veselă croită la o halbă de bere de Caragiale!

6 comentarii:

popa 130 spunea...

Conform experţilor OMS,

în viitorul apropiat Romania va fi cuprinsa de o pandemie de guturai elefantin african, de diaree şi gonoreea furnico-ariciasca din Rusia. Ingrijoratoare pentru epidemiologi este ameninţarea proliferarii a tulpinilor australiene de schizofrenie a ornitorincului şi de hemoroizi “mama Kangaroo”. Savantii cred ca virusul cel mai periculos este cel al impotenţei caprine, care, deşi nu e o boală mortală, în mod fatal ameninţă omenirea cu dispariţia. Ca urmare a gripei aviare, ne vom confrunta cu boli cumplite, cum ar fi pojarul gândacului de bucătărie, guturaiul pisicesc, scolioza canina şi diareea cetaceică. Amenintarea sifilisului de popândău este foarte puternică. In acest moment se cerceteaza care sunt necazurile pe care ni le poate aduce vulpea polară!

Augustin spunea...

Parinte profet, e dezastru! Am înţeles. Dar, bucuroşi le-om duce toate... Nu înţeleg însă despre ce vulpe polară vorbeşti, aia de la gâtul blondei de la Cotro...ăăă, de la Victoria? Ruşine!

gradu spunea...

Finantele canta si fumeaza iarba

De douazeci de ani incoace toata lumea plange-ntruna dupa bani. Niciun minister si nicio institutie nu a spus ca bugetul alocat e de-ajuns. Nu zic de Invatamant ori Sanatate, ei mereu au plans si mereu nu i-a auzit nimeni. Ba, mint, o data, cand au plans mai cu foc, "de sareau camasile de pe dansii", au primit de la Finante... acolo... cat sa-si cumpere batiste. Sa aiba cu ce-si sterge lacrimile. Nici magistratii - cu salariile lor nesimtit de mari si cu imensele sporuri si cu pensiile nemeritate (in completarea spagilor si mitelor luate, cerute, primite) - n-au fost multumiti vreodata.
Nici politistii, a caror autoritate - din cauza matrapazlacurilor de tot felul in care sunt bagati - nu mai este recunoscuta decat de cei cu frica de Dumnezeu, n-au fost si nici nu sunt multumiti nici de salarii, nici de sporuri, nici de prime. Si nici de Loganurile de 70.000 de euro fiecare nu le place prea mult; vor ceva de import, si nu de la firmele lui Tariceanu, ci de la ale lui Tiriac. Iar de militari... ce sa mai vorbim?! Alde Mos Teaca au tot alergat dupa disponibilizarile cu zeci de salarii compensatorii si cu pensii uriase care au secatuit de tot bugetul.
Si parlamentarii au salarii uriase, dar mici pentru nevoile lor. Si-asa, pentru ei sunt doar de-o inghetata, acolo. Drept e ca, daca se supara presedintele de sedinta si vrea sa le taie zilele in care chiulesc, ei nu mai au salarii, ci indemnizatii, si declara nelegala si neconstitutionala retinerea de bani pentru chiul.
Ministrul de Finante, in mandatul (sau) trecut, s-a remarcat prin faptul ca si-a tras nevasta tanara: nasul si-a luat fina, de cununie, de sotie. Acum a facut alta si mai si. A ales drept intelepti consilieri un cantaret si-un "Aaaardei, Gheorghe!" cu priza la canepa indiana si la alte multe "prize".
De-asta avem bugetul asta auster si-un pic aiurit, ba, chiar, ametit rau de tot! Pentru ca Finantele canta si fumeaza iarba!

gradu

gradu spunea...

Flacara violet si omul rosu

Stiti cate bancuri s-au facut si se fac pe seama lui Mircea Geoana?
Niciunul! Toate sunt fapte reale!
~
Daca pana mai ieri existau oameni - ma rog, pesedisti - care inca-l suspectau pe Mircea Geoana ca ar fi intreg la minte, acum nu cred ca mai este nimeni. Suspiciunea aceasta nu mai are cum sa planeze asupra "prostanacului topaitor". Nici "Mihaela, dragostea mea" (adica, a lui) nu este susceptibila a fi mai sanatoasa mintal. Nu a-nnebunit toata Crucea Rosie din Romania, condusa de sotia lui "Am invins, am invins/ba n-am invins", doar sefa ar trebui sa "se caute".
Cei doi - liderul partidului rosu si lidera crucii rosii - sunt acum convinsi ca nu presedintele-jucator, nici PDL si nici macar peste jumatate dintre romanii care au votat acum vreo doua luni l-au invins pe Mircea Geoana, ci "fortele oculte". Liderul PSD si fortele politice (si economice / financiare) din spatele sau (adica, toate partidele politice in afara de PDL, dar mai putin de jumatate dintre romani) s-au facut de ras in campania electorala. Asta, in special in confruntarile directe dintre prezidentiabili. Geoana s-a mai facut de ras in seara zilei de 6 decembrie: "Am invins! Am inviiins! Multumesc, dragostea mea, Mihaela!" (citat din Omul-minge). Si cand au contestat alegerile au fost hilari (rezultatul renumararii a dovedit cu prisosinta).
Dar sa spui cu convingere ca "Flacara violet a invins partidul rosu" este deja o vorba de... analizat de catre psihiatri.
Asta, mai ales dupa ce marele diplomat si doctor in stiinte juridice, om politic responsabil (?!), a mai comis-o vorbind despre "inceputul razboiului civil in Romania anului 2010".
Acum, chiar si pesedistii canta / striga: "Geoana, Geoana, lasa-ne! Lasa-neee!"


gradu

Anonim spunea...

Genial post and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

Anonim spunea...

Brim over I assent to but I dream the post should have more info then it has.