luni, 16 noiembrie 2009

Dulce toleranţă

Astăzi este Ziua Internaţională a Toleranţei. Ei, acum e momentul de întâlniri directe între candidaţii la Preşedinţie. Băsescu versus Geoană...pardon, Băsescu pro Geoană, la Sighetul Marmaţiei. Băsescu va zice: - Domnule Geoană, am fost un nemernic de comunist, înainte, şi un coleg cu Ion Iliescu, după... Iar, Geoană: - Lăsaţi, domnule Băsescu, şi eu am fost comunist şi fiu de securist, iar acum sunt coleg cu Ion Iliescu... Şi tot aşa, că ziua toleranţei e pe cuprins. Când te ia greaţa de atâtea dulcegării, schimbi canalul, unde se înfruntă - în direct de la Podul Iloaiei - Antonescu cu Oprescu. - Domnule Oprescu, începe impetuos Crin, sunteţi un medic strălucit, un primar general gospodar, eu vă doresc să fiţi şi un preşedinte de intrat în istoria României. - Domnule Antonescu, îi răspunde şmecher Sorin, cred că aţi fi mai bun preşedinte decât mine şi electoratul probabil că înţelege acest lucru şi va vota în consecinţă. Şi tot aşa.
Din studiourile televiziunilor de ştiri, comentează tot în direct Vadim Tudor de aceeaşi parte a baricadei, ca să zicem aşa, cu Cornel Nistorescu, Sorin Roşca Stănescu făcându-şi bezele cu Traian Ungureanu, Victor Ciutacu exclamând impresionat: "Bun politician acest domn Băsescu, unul mai bun chiar că nu există!"... Din zori şi până la răsăritul lunii, numai aşa ceva vei vedea pe televiziuni, că după amiază nu mai rezişti şi cauţi un canal cu filme de acţiune, sau un meci de box tailandez, că altfel şi Răduleasca se va pupa pe gură în direct cu Andreea Marin şi amândouă deodată cu Ştefan Bănică jr., Oana Zăvoranu o va mângâia pe Monica Columbeanu, iar surorile de la Bambi cu Axânte cel ţepar.
Frumoase vremi! Trăiască Ziua Internaţională a Toleranţei! Dar bine că ziua se sfârşeşte şi intrăm în...normalitate, în normalitatea românească.

Niciun comentariu: