vineri, 29 august 2008

Albertine

Fata în casă a doamnei de Bargeton. Ea o însoţeşte pe stăpâna sa la Paris.

8 comentarii:

Anonim spunea...

ioan bocsa nu vad utilitatea acestui dictionar.sunt atatea nereguli in Pitesti,de ce nu le semnalati?

Augustin spunea...

Sigur ca aveti dreptate, domnule Bocşa. Va recomand rubrica mea Republica lui Caragiale din ziarul online bitpress.Acolo chiar scriu despre nereguli din Argeş. Cum am mai scris şi pe acest blog, dacă vă uitaţi în arhivă.

Anonim spunea...

Sunt doamna din Canada. În "Prepeliţa", revistă madrilenă de satiră şi humor, Evarista Acevedo avea o rubrică intitulată "Carcera de hârtie". Din când în când, avea dreptate : humorul e o consecinţă a artrtei. Spuneţi că Balzac are cam 3000 personaje. Scăzând zilele de anaşpet, le veţi posta pe blog în 10 ani. Săru mâna, Don Quijote !
Vă scriu pentru că l-am iubit pe Adrian Dafir. De ce l-am iubit ? Sunt femeie proastă. Fă, tâmpito ! îmi zicea. Există alte opţiuni pentru păstrarea tonusului ! Care ? întrebam. Tragi un pârţ la fiecare sfert de oră ! Despre dumneata şi Marian Drăghici a zis : Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac ! Iertat fie şi Cezar Ivănescu, dar acelaşi lucru l-a spus şi despre el. Ce i-aţi făcut lui Dafir, domnilor scriitori ?
Dragă Clara Aruştei. Ascultă-mă bine, mamă. La mineriadă, Adrian Dafir şi Cezar Ivănescu au căzut unul lângă altul, scăldaţi în şuvoiul de sânge. Hainele lui Adrian s-au îmbibat de sângele amândurora. De la poliţie au fost duşi la spital, de unde au fugit. Acasă la voi, Adrian şi-a dezbrăcat cămaşa şi pantalonii ce puteau fi suspecţi pe străzile asediate. Au rămas acolo, sunt undeva în casă. Caută-le, mamă, fă ceva, sunt o probă de viaţă şi moarte în dungă. Faceţi un proces, o biserică în casa lui Ivănescu. Bagă-le pe găt magistraţilor strâmbi probele de dincoace şi dincolo de Styx. Plângi, mamă, tatăl tău a fost asasinat. Aprinde o lumânare pentru sufletele lui Cezar Ivănescu, Adrian Dafir şi toţi cei nemângâiaţi.

Anonim spunea...

iubitei lui Dafir-din respect pentru cititori spuneti cine a fost dafir.eu nu am auzit de el.de Cezar da,sunt de acord a murit asasinat.dar Doman are vreo vina in "vanzarea"sa cum sugerati?mineriada a fost criminala,a araspuns cineva? Comunismul a fost impus de iudei anticrestini adusi pe tancuri rusesti si au distrus romania.urmasii lor ne dau lectii de morala:roman,b.olteanu,patapievici,a.cornea,tismaneanu,oisteanu,,raymond luca,etc. Cezar deranja ca era roman,crestin si destept.

Anonim spunea...

Ce e Adrian Dafir ? Cam ce e Canada : o componentă a Marii Britanii ! Dacă tac scriitorii, aflaţi restul de la Sigmund Freud.

Anonim spunea...

nu sunt scriitor,dar imi place acest blog,liber,democratic,doman suporta chiar expresii grele,bravo lui.Dar lamuriti-ma cine e Dafir,n-am vazut nico carte scrisa de el.nu e o rusine ca nu-l cunosc.Doamna din Canada are dreptate,l-a iubit dar nu spune mai mult,sugereaza doar ca doman i-ar fi facut un rau.il rog pe Domansau pe iubita canadiana sa spuna ce este cazul Dafir.in rest,toate cele bune tuturor.

Anonim spunea...

DOAMNEI DIN CANADA-daca l-ati iubit pe Dafir atata ar fi bine sa spuneti cinstit si cu curaj ce i s-a intimplat,cine a fost el,ce amestec are Doman in poveste,daca scriitorii tac,sa stiti ca nici S.Freud nu spune prea multe.cu respect,un cetatean onest care n-a auzit de acest Dafir.

Augustin spunea...

Stimată doamnă din Canada, ce înseamnă zece ani într-o eternitate? Dacă am ţinut douăzeci de ani acest dicţionar într-o cutie de pantofi, ce mai contează zece ani să-l postez aici? Apoi, n-aţi auzit de câte-o vază chinezească lucrată de două-trei generaţii?
Povestiţi dvs. despre Dafir, nu vedeţi că lumea e curioasă? Dafir a scris critică literară până în 1989 în revista "Luceafărul". Acum are mai multe cărţi scrise dar pe care nu le publică din motive complicate. L-a iubit pe Cezar Ivănescu, n-a mers la înmormântare, deşi locuieşte în Iaşi, pentru că n-a suportat să-l vadă mort, dar mi-a mărturisit că face o anchetă pe cont propriu despre moartea poetului. I-am urat succes. Dar împotriva tuturor celor care ma înjură, eu continui să cred că Cezar a fost o victimă a sistemului medical nenorocit din România.