luni, 9 mai 2016

Guvernul se schimbă la foc continuu, din mers

          Reiau o postare din 27 aprilie:

          În 19 aprilie, la prima demisie din guvernul tehnocrat/handicapat scriam, printre altele:
„La mijloc de mandat, nerealizările se marchează cu demisii. Săptămâna trecută a demisionat Ana Costea, ministrul Muncii, după prima epuizantă discuție de câteva ore cu liderii sindicali. Călătorie sprâncenată!
       Cine urmează săptămâna aceasta? Eu am două propuneri. Una ar fi Vlad Alexandrescu de la Cultură, cel de profesie nepot. Cel cu săptămâna și scandalul. Cel care vrea să-i învețe pe scriitori cum să facă revistele literare, care vrea taxă pe lectură, care întreține un scandal la Operă... Sau poate că mai poate aștepta o săptămână, un scandal în plus nu mai contează..”
     Îmi pare rău că am ajuns să mă autocitez, dar asta e. Alaltăieri, după demisia nouă a ministresei de la Fonduri Europene, iar l-am propus pe nepotul ăsta de profesie Vlad Alexandrescu, dar iar mă așteptam să mai dureze până-n săptămâna luminată. S-a demis mult mai repede. Eu îl credeam doar incompetent și arogant. Dar, e și prost.
      Poate că ar trebui să mă dau mare analist politic, că uite drăgăliță doamne, ce clarvăzător am fost eu. Nu mă dau deloc. Și prostul satului înțelegea că domnul ăsta de rahat e doar un nepot pârât și atât. N-avea cum rezista. Călătorie sprâncenată.
      Preconizam o demisie pe săptămână. Săptămâna asta guvernul tehnocrat/handicapat și-a depășit incompetența: a înregistrat două demisii.

       Astăzi i-a venit rândul și celui de la Sănătate, un tâmpițel căzut ca musca-n lapte la minister. Așadar, Achimaș-Cadariu e cel de-al patrulea demisionar în trei săptămâni. Iar eu pariasem pe unul pe săptămână. Ăștia mereu îmi strică ploile.
       Pentru săptămâna viitoare o propun încă o dată și pe cea de la Finanțe.

Niciun comentariu: