luni, 23 iunie 2014

Familia Băsescu nedreptăţită

 Am fost patru zile la Chişinău, şi am fost rupt de realitatea românească. Pentru că în camera mea de la hotel, televizorul primea de la firma de cablu: TV Moldova 1, Pro Tv Moldova şi vreo cinci canale ruseşti. Dar în mai puţin de 24 de ore, am revenit la cloaca politică autohtonă.

Cică, zicea cetăţeanul Traian Băsescu, în seara asta, pe toate televiziunile, în faţa steagurilor României, Uniunii Europene şi NATO, că nu va demisiona (ca şi cum noi ne închipuiam că el se va prezenta în faţa lui Tăriceanu cu cererea în mână, scrisă tremurând la un pahar de whisky dublu). Ba bine că nu! Dl. preşedinte, frate de interlop tătar înfrăţit cu interlop ţigan, de, minoritari între minoritari!, dl. preşedinte al tuturor românilor, vai de mama noastră!, zice că va fi paznicul fidel al justiţiei până-n ultima zi de mandat. Exact în acel moment, pe burtierele televiziunilor, apărea şi ştirea interesantă că şi ginerele dlui preşedinte este urmărit penal pentru corupţie. Dar, tot în acel timp, apăreau ştiri tot mai drăguţe cu procurori şi judecători care au fost arestaţi duminică noaptea pentru şpăgi serioase. Dar, era şi unul din Rădăuţi care a fost arestat pentru plocoane în ouă şi ciocolată!... Doamnele alea blonde de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - prinse pentru un milion şi jumătate de euro - râd şi cu curul de el...

Dl. Băsescu se consideră nedreptăţit. Cu frate în arest şi cu ginere urmărit penal, plus declaraţiile domniei sale că l-a prins revoluţia cu o sumă considerabilă în dolari, provenită din contrabandă cu blugi şi cafea şi Kent, zice că e cinstit. Vai de mama ei de cinste!


Niciun comentariu: