luni, 28 aprilie 2014

Ouă şi ouă roşii

Săptămâna trecută, severinenii mei l-au huiduit pe premierul Victor Ponta. Bine i-au făcut.
Gălăţenii au huiduit-o pe Elena Udrea. Bine i-au făcut!
Politicienii trebuie amendaţi mereu, în stradă, că-n palatele din Bucureşti nu ajunge nici musca. Decât dacă propune o şpagă discretă de la un milion de euro în sus.

De ce trebuie huiduiţi politicienii? Simplu: pentru că ştiu ei de ce. Apoi, huiduielile sunt un fel de igienă politică: îi ajută să nu piardă contactul cu realitatea.

Am fost impresionat şi mi-a făcut rău fizic şi m-am simţit neputincios în sărăcia mea că nu-i pot reda libertatea măcar pentru trei zile fostului Adrian Premierul Minune care în ziua sfântă de Paşti s-a arătat, pe blog, dezamăgit că a ciocnit ouă roşii el cu el însuşi. Uitând, desigur, cum îi îndemna, atunci când era pe val, pe parlamentari să-i numere ouăle. Fireşte, nu pe alea înroşite de Paşti.

Sic transit gloria mundi! domnilor politicieni. Să nu uitaţi asta, nici când vă pupaţi cu alte cocote europene la Bruxelles, nici când sunteţi primiţi cu pâine şi sare la Dorohoi, nici când vă bălăcăriţi între voi, nici când băgaţi mâna în miere până la umăr, nici când vă huiduie românii din Urlaţi!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nimic nou, domnule Doman. Toate sunt un fel de ceva deja vu! A la Balciul desertaciunilor! Asta suntem noi, in ecuatia cu gazul pentru moldoveni. Ii facem pe ei independenti de rusi iar noi ne facem si mai dependenti ! Gata sa dam si 700 dolari pe mia metri cubi, ca doar nu dau, cei care dau, de la ei ci dau de la noi. Adica din balciul desertaciunilor...

Anonim spunea...

Apropo, de acel deja vu ! Iată că, la fel cum făcea ilicescovici guvernul prin closete, tot prin closete îşi concepe şi mafia loviturile justiţiei după chipul şi asemănarea celei puse pe picioare de acelaşi ilicescovici ! Iar noi, noi muritorii , ne punem toate nădejdile în aceşti vieţuitori ai closetelor!

Augustin spunea...

Aveţi dreptate. Capitalismul a început la noi prin closete. Cu menţiunea că Iliescu nu guverne a făcut în closet la MApN, ci acolo a hotărât împuşcarea lui Ceauşescu...

Anonim spunea...

Din păcate acolo a făcut şi primul guvern, de-aia s-a ales rahatul de românica, sireaca