joi, 20 martie 2014

Ziua Fericirii... că nu mai avem flotă

Astăzi este Ziua Internaţională a Fericirii! Ei, dar ce este fericirea? Aşa, în general, ea este o categorie filosofică şi nimic mai mult.

Dar, ea cade în aceeaşi zi de 20 martie, când în 1965, România devenea membră a Organizaţiei Interguvernamentale Consultative pentru Navigaţie Maritimă. Mai este România membră OICNM? Păi, dacă mai e, atunci avem o patrie impostoare, ea nemaiposedând o flotă maritimă. Şi nici fluvială.

Cuplând noi cele două evenimente epocale ale zilei de 20 martie, am putea spune că astăzi sărbătorim, la un pahar de coniac, Ziua fericirii...că nu mai avem flotă maritimă. Un fel de parastas transformat în paranghelie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

De fapt, ziua fericirii ca nu mai avem nici iluzia fericirii. Le lua pe toate apa aia a sambetei condamnandu-ne sa fim carpa pe care se pot sterge altii ca sa aiba mainile curate cand se lasa stransi in brate de fericire ca noi am luat-o cu un pas ianintea capitalismului aflat pe marginea prapastiei. Dar de sarbtorit la sarbatorim pe toate, iaca, asa, sa moara lumea de necaz...

Augustin spunea...

Da, tocmai citeam că un grup de sociologi măsoară gradul de fericire la nivel european şi că Norvegia ar fi ieşit pe primul loc. Dar, şi la noi se poate măsura gradul de nefericire!