sâmbătă, 18 august 2012

Întrebări cu/fără preambul, întrebări pur şi simplu sau retorice

* Traian Băsescu este tot mai diabolic. A făcut pactul cu Satan pe o mie de ani. Marţi, va reuşi să disipeze el ura strânsă ca Ceauşescu timp de două decenii de la o ţară întreagă şi spre Curtea Constituţională, şi spre Parchet, şi spre curvetul urât din PDL, că ăla spălat nu iese deocamdată  la rampă?

* "Eu trăiesc astăzi datorită ungurilor" declară Ion Dichiseanu. Noi murim astăzi datorită ungurilor. După ce Marko şi ai lui au mers patru ani cu marinarul şi au votat pe linie tăierea salariilor şi pensiilor, acum au boicotat referendumul. Apropo: dacă sute de oameni sunt anchetaţi de Parchet că au îndemnat oamenii să meargă la vot, în secuime nimeni nu i-a îndemnat pe conlocuitorii noştri să nu meargă? Ori n-am auzit eu şi totuşi nişte capi secui sunt anchetaţi de Procurori?

* Când miliardarul Dinu Patriciu va fi dus la Rahova cu brăţări de oţel la mâini, ţucălarul lui pe nume Grigore Cartianu va fi la fel de vocal băsist?

* Vladimir (nu, nu Ilici Lenin), Vladimir Tismăneanu e tot mai vehement anticomunist şi probăsist. Ce nu înţeleg eu: cum poate fi atât de anticomunist fiul unui ocupant bolşevic din zorii comunismului din România. Nu cumva este el trădător, fie faţă de familie, fie faţă de români? Ori există şi o a treia variantă, că faţă de România nu poate fi trădător niciodată, că n-a fost a ei niciodată?

* Cu câteva zile înainte de decizia Curţii Constituţionale, mai multe ziare şi televiziuni cât de cât neutre au trecut pe faţă de partea lui Băsescu: România TV, Gândul... Linge CTP unde a scuipat? Publicitatea de partid şi de stat e mai presus de orice brumă de onoare? E o oroare? Jalnic!

Niciun comentariu: