luni, 5 martie 2012

Lanţul cotidian al scumpirilor

Un domn cu costum şi cravată zice la Bruxelles că Iranul trebuie să fie supus unui embargo pentru că nu respectă drepturile omului.
În secunda următoare, purtătorul de cuvânt al unei doamne căpuşă de la OMV Petrom anunţă că s-a scumpit benzina
CFR-ul cel falimentar de 22 de ani, dar care nu mai moare, creşte brusc şi dintr-o dată preţul la bilete, şi aşa piperat de nu se poate.
Dar, şi transportatorii pe şosele, în aer şi pe apă cresc preţurile. Cu o singură excepţie: biletul gratuit cu care preşedintele Traian Băsescu s-a deplasat astăzi pe-o navă din buna noastră vecină Marea Neagră care ne va da 100 de miliarde de metri cubi de gaz metan care ne va asigura în viitor independenţa energetică, deşi nu-i al nostru gazul.
Bun prilej pentru cei de la hypermarket să scumpească totul, inclusiv hârtia igienică, mai ales aceasta, că vin vremuri...
Mergi în Piaţa Ceair la mamaia Floarea de la Muţăteşti să cumperi ouă şi le găseşti cu 50 la sută mai scumpe decât săptămâna trecută. Te lămureşte agenta economică de pe Valea Vâlsanului: "Dragul mamei, s-a scumpit petrolul în Golf!"
Te opreşti cu maşina la poarta gospodarului de la Ciofrângeni care ţine pe-un taburet un lighean portocaliu(din campania electorală din 2008) plin cu fasole boabe şi trei borcane de miere, toate mai scumpe decât ieri. "Am crescut preţul, ce să fac, barilul de petrol a luat-o razna!"
Îi dai un leu ca-n fiecare dimineaţă cerşetorului din colţul clădirii tale de birouri. "Şefule, îţi bate el obrazul. Păi, un leu?! Nu eşti informat! Iranul e în găleată, şi nici SUA nu se simt mai bine! Hm!"

Niciun comentariu: