marți, 11 ianuarie 2011

Negustor cinstit

Un domn (hm!?) Bogdan Chiriţoiu este preşedintele Consiliului Concurenţei şi a ţinut astăzi o conferinţă de presă pe subiectul cel mai fierbinte din România: scumpirea continuă şi bezmetică a benzinei. Fac precizarea că e preşedinte al cui e, că altfel crezi că e avocatul bine plătit al benzinarilor. Zice el: "Nu pot spune că firmele astea care comercealizează carburanţi sunt curate. Hoţul neprins e negustor cinstit". Şi tot altele şi altele pe aceeaşi pârtie de gândire. Iar Consiliul ăsta cu ce se ocupă? întreb. Cu ne-prinderea hoţilor, ca să-i scoată negustori cinstiţi. N-ar trebui trimis la vatră piţigoiu de Chiriţoiu? El pare a ne da cu sâc! Mă uit la figura lui de belfer şmecher şi nu ştiu ce mă opreşte să întreb retoric: nu e cumva şi el negustor cinstit?

8 comentarii:

lapin de framboise spunea...

e adevărat că premierul Boc a hotărât să toarne benzină pe dumnealui pentru a vedea dacă îşi justifică preţul, dar nu a găsit suficient mărunţiş ca să blocheze pompa?

Popa in Der Pariser Tango spunea...

Estimable Doman ?

... .
Vous comprenez.

Va sugerez sa abordati subiecte mai simple,pe masura Dvs. - A carturarilor .

Asa, de-pilda-alea-de-scoala-generala. Preeaa va aruncati la probleme de facultae politica !

Impedimentul in cauza la care faceti referire a ramas in urma războiului ruso-româno-turc.

Transpus in Vorba lui Plesita (de la Cuza'n-coa'): " bai copii, sunteti prea mici pentru ..asa o ..."

(nn. : iar prostii sunt prea mari. Cuza a impozitat biserica , cu 10% . basescu impoziteaza din 2011 tigancile cu ghicitu' 16%/locu' 2 mondial la categ.ridicol)

Dom'le Doman.
Va recomand deci, in sensul strict al exigentei culturale ca, spre exemplu ati putea explica, cum se pune in cuvinte un râgâit ; da un râgâit . Fără nici o considerație religioasă,sau politica, sau impotriva minoritatilor - etc., tuturor acelora care ar putea să merite o astfel de explicatie.

În zile ca acestea, când vechile credințe, cu sau fără părerea noastră de rău, se dărăpănează, poate c-ar trebui să păstrăm un loc de cinste și un adăpost respectat artei futaiului, cea dintâi dintre religiile omenirii .

Va recoimand deci,faceti o rubrica cu "raspundem cititorilor"
pentru ca marele suflet înfierbântat se dezvălește, în răstimpuri depărtate, cum se dezvălește jarul pământului prin gura vulcanilor.

Permiteti ,
cititorului Numaru' Uu-nu,
sa explice tema
si sa puna intrebarile ,
la care Dvs. sa raspundeti:

Cititoru' : Popa
Berea Nr.3 spre 4 [sticle goale dau gratis] :

M-am lasat de fumat 96-97% ,nu ma mai intalnesc cu asa-zisi prieteni si compensez cu fut tot ce doreste sa se futa.

In acest caz pot fi acuzat ca sunt negustor cinstit ?

Asta inseamna ca fac concurenta neloiala ?

Credeti ca vor exista si intrebari retorice ?
_______________________________

NB : Domane, daca nu postezi nici acu : 'te'n pula mea. Nouveau.Je comprends, moi et tout le monde.

Popa in Der Pariser Tango spunea...

A fost activată moderarea comentariilor. Toate comentariile trebuie să fie aprobate de către autorul blogului.

Popa in Der Pariser Tango spunea...

une loterie, quelque chose?

Popa in Der Pariser Tango spunea...

Alexandru Vlahuţă - Pictorul Grigorescu Pictorul Grigorescu de Alexandru Vlahuță Cuprins 1 I. UN SOL AL NEAMULUI 2 II. VIAȚA PICTORULUI 3 III. AGAPIA 4 IV. LA BARBIZON 5 V. ÎN ȚARĂ 6 VI. PRIMA EXPOZIȚIE 7 VII. ÎN LARG... 8 VIII. ÎN RĂZBOI 9 IX. ÎN PACE 10 X. LA PARIS 11 XI. 1887 12 XII. POSADA 13 XIII. CIOBANII LUI GRIGORESCU 14 XIV. ȘOAPTA ADEVĂRULUI... 15 XV. TAINA PUTERII 16 XVII. LA CÂMPINA 17 XVIII. CHIPURI 18 XIX. ADEVĂRUL AȘTEAPTĂ... 19 XX. PRINTRE DEALURI ȘI MUȘCELE 20 XXI. POEZIA VIEȚII 21 XXII. ÎN AMURG I. UN SOL AL NEAMULUI "În zile ca acestea, când vechile credințe, cu sau fără părerea noastră de rău, se dărăpănează, poate c-ar trebui să păstrăm un loc de cinste și un adăpost respectat artei, cea din urmă dintre religiile omenirii." Popoarele vorbesc rar. E un anume grad de căldură care lămurește cugetarea lor și-i dă glas. Și atunci vorbesc tare -în auzul veacurilor. Ele își au, pentru aceasta, interpreții și împuterniciții lor — crainicii gândului lor. Prin ei, marele suflet înfierbântat al mulțimii se dezvălește, în răstimpuri depărtate, cum se dezvălește jarul pământului prin gura vulcanilor. Aprins și luminos întotdeauna, câteodată ...

Popa in Der Pariser Tango spunea...

Fornication Under Consent of King = FUCK = Pacat trupesc cu Consimtamantul Regelui

T.G. spunea...

Amin !

三崎 spunea...

あなたの写真にはバスタブ前までですか?や飲み物の後に?