joi, 14 octombrie 2010

Nesimţire

Cum se ştie, băiatul ăla modest şi cerebral din Pechea Galaţilor, pe numele lui internaţional de Lucian Bute, boxer pur sânge, îşi pune în joc pentru a şasea oară centura mondială poimâine dimineaţă, în zori. E meciul cap de afiş al galei de la Montreal, gală în care mai boxează "rechinul" Adrian Diaconu şi Jojo Dan. Ei bine, un asemenea eveniment care ne trezeşte sentimente cu adevărat patriotice (dacă patriotismul mai înseamnă ceva în epoca aceasta a hoţiei la cel mai înalt nivel politic)n-a găsit o singură televiziune din România să plătească 100 000 de dolari pentru a prelua transmisiunea. Dar nici unul din cei 500 de multimilionari în euro afacerişti români. E o mare nesimţoşenie împletită strâns cu o prostie crasă. Mă îndoiesc că o televiziune cu acoperire naţională n-are atâta serviciu de marketing să nu obţină publicitate de cel puţin 100 000 de dolari din acest meci. Este, repet, vorba de nesimţire, rea voinţă şi prostie.
Pentru ştiinţa managerilor de căcat din televiziunile române, Bute va fi televizat în direct în Canada (acolo ar trebui să rămână, că asta - România, adică - nu e ţara lui), Marea Britanie, Albania (sic! ha-ha-ha!), Australia (wau!), China (poftim!), Grecia, Indonezia, Malaezia, Noua Zeelandă, Polonia, Japonia (iată!), Africa de Sud, SUA...
Dacă aş fi manager de televiziune din România, sîmbătă la ora 5,00 dimineaţa m-aş spânzura în primul plop de la intrarea în comuna Pechea- Galaţi. Ar fi cea mai elegantă formă de mea culpa.

Niciun comentariu: