duminică, 24 octombrie 2010

Mutu şi cultura străvechii Florenţe

Italienii aveau nevoie de încă o confirmare a presupunerii lor că românii sunt sălbatici genetic: violatori, hoţi, bătăuşi, criminali... Le-a oferit-o galanton ieri în zori cetăţeanul de onoare al Piteştiului Adrian Mutu. Se ştie, l-a rupt în bătaie pe-un ospătar care a comis crima de a-i cere să achite nota de plată, probabil destul de piperată, ştiind că băiatul din Argeş nu bea apă plată.
Istoria culturală de două milenii a Florenţei a fost îmbogăţită cu nepreţuita contribuţie a lui Mutu, care nu le vorbeşte, dar le cafteşte.

2 comentarii:

cântăreţul chel spunea...

era o vorbă, cică: du-te unde a înţărcat Mutu iapa? acum mă întreb pe acolo pe unde a fost ea înţărcată, ce fel de iarbă o păştea? zic de Mutu.
poate i se face dor de iarba verde de acasă şi, în semn de nepreţuită recunoştinţă, i se dă echipa peneştilor spre antrenare. gazon are, iarba creşte pe el, că de tuns nici frizerul nu mai trece pe acolo, are toate condiţiile asigurate.

Augustin spunea...

Ba, Mutu e bun, zic zău, dar la ei acolo, ca şi romii. Noi ce vină avem? Mai intrăm şi noi într-un bar din Piteşti, nu de fiţe e adevărat, dar la o cafea, acolo. Şi dacă trece Mutu? Nu e un pericol real să devenim victime, măcar colaterale? De aia zic, să stea acolo, la Florenţa, să facă instrucţie cu ăia...