vineri, 21 mai 2010

Scroafa iese din coteţ

Ieri pe lumină, premierul Boc declara ferm: "Dăm salarii şi pensii diminuate sau în decembrie nu mai dăm deloc!" Adică dă el de la Răchiţele din Munţii Apuseni, că mă îndoiesc că Videanu ar da ceva de la Marmosin, el ia, ca şi Berceanu şi ceilalţi. Altfel zis, pe zi, pe soare, Boc şi-ai lui ne dau sau nu ne dau.

Ei, dar să nu disperăm. Pe seară, cum butonezi telecomanda, cum dai peste salvatorii neamului la OTV, de unde aflăm că "Adrian Păunescu, Radu Pietreanu şi Axinte refac cenaclul Flacăra pentru a alina durerea românilor". Ei, aşa da! Dar de ce nu se numeşte cenaclul Flacăra în Vacanţa Mare? Mi se pare mai aproape de adevăr. Se ştie, însă, că orice spectacol de la cenaclul Flacăra începea cu o oră de ode dedicate tovarăşului Nicolae şi tovarăşului Nicu, abia apoi venind folkiştii şi ceilalţi cântăreţi. Cum tovarăşii de mai sus s-au dus într-o lume mai bună (hm! pentru ei nu cred că e una mai bună decât a fost aici!), acum pe cine va mai cânta bardul de la Bârca? Ce fler are Dan Diaconescu, şoricelul ăsta din Caracal! Cum adună el expiraţii ca Petrache Lupu poporul la Maglavit!
Aşadar, să nu ne mai plângem. Ca ţiganul lui Creangă, cântăm împreună cu cenaclul Flacăra şi ne trece de foame. Iată alternativa!

Niciun comentariu: