duminică, 30 mai 2010

Frumoasă şi fadă

România este precum mâncarea din supermarket: frumoasă şi fadă. Mare cu valuri de o culoare inefabilă, Dunăre minunată, lacuri pline de peşte, câmpii pitoreşti chiar şi când sunt pârloagă, dealuri cu salcâmi înfloriţi, munţi cu urşi ieşiţi la cerşit, brazii împungând cu vârfurile cerul, într-un cuvânt, într-o sintagmă a Papei Ioan Paul al II-lea - Grădina Maicii Domnului. Asta e din elicopter România. Aterizând, însă, vezi că ţărişoara noastră n-are niciun gust. Totul e fad, când nu e otrăvitor.

7 comentarii:

papabembe spunea...

nu mai rămâne decât să o incendiem. nu de alta, dar în coformitate cu articolul 53 din Constituţie, bugetarii, alături de pensionari, au fost trecuţi pe lista neagră a terorismului de Stat.
cât se dădea pe vremuri pentru subminarea puterii Statului? propun creşterea acestei pedepse cu 25%, respectiv 15%, în compensaţie faţă de măsurile de austeritate impuse.

Augustin spunea...

De acord. În anii 80 se dădea pentru corespondentul articolului 53 din actuala constituţie (sic! cu literă mică) pedeapsa cu moartea. Dacă ni s-ar da un spor de 25 la sută ar fi cu atât mai bine, adică mai puţin dureros:în loc de un glonţ, am primi automat patru şi nici n-am simţi. Iar guvernanţii cu atât mai puţin ar simţi, ei fiind nişte, cum să zic, ne-simţiţi.

Popa 130 spunea...

Domnule Doman

O mare datorie a dumneavoastra e sa desteptati in cei care vin dupa noi iubirea de tara. Patriotismul. Scolarul sa-si iubeasca patria, s-o cunoasca, s-o poarte-n el cu toata stralucirea si podoabele ei, sa fie plin de admiratie ,pururea-nainte , privelistea ei lamurita si intreaga, cu muntii, codrii, apele si campiile ei roditoare, asa cum zicea raposatul Vlahuta.

Puteti cel mult face o remarca de genul : daca ar fi stiut Dunarea in drumul ei spre soare ca o sa-l intalneasca intr-o zi pe Basescu si guvernantii lui , probabil ca o vira mai spre dreapta spre Italia.

Dar cum Romania moderna e pitoreasca si prin Elena Udrea , [la Dunare ii place asta], fata frumoasa si harnica, ca o piersica coapta, ba cat un intreg lan de grau copt , cu cosite lungi si matasoase, ea munceste toata ziulica, dar seceta a ucis totul.

Ca in legenda, Ea a visat intr-o noapte ca trebuie sa urce muntii pana va ajunge la muntele ,,Padurea Neagra’’. Dar s-a intamplat ca a ajuns la Cotroceni unde o astepta un batran vrajitor care-i va spune ce trebuie sa faca pentru a-si salva semenii de la piere. Cand a ajuns la locul visat, era obosita si a adormit. Vrajitorul a sfatuit-o sa-si despleteasca preafrumoasele cosite si sa-si dea chilotii in jos. Si asa pletele ei prefacute in ape, curgeau printre tarmurile inverzite, aducand viata si voie buna pentru oameni si pentru natura renascuta.
[Ca o completare a adus si prima transa de turisti germani pe litoralul romanesc trimisi de TUI in 2010 , in numar de 2 [ doi] . Si aceasta e mai bine decat nimic.

Augustin spunea...

Părinte 130, rău m-ai umilit cu pitorecu-ţi text.Credeam că eu sunt scriitorul, dar iată că Vlahuţă al mileniului III e pe-aci prin faţa bisericii. Aşa este, cum zici. De ce nu scrii un letopiseţ: Elena fără chiloţi din Troia Cotrocenilor?

Popa 130 spunea...

Comparatie :

Preşedintele german Horst Koehler şi-a anunţat luni 31 Mai 2010 demisia, cu efect imediat, în urma criticilor declanşate de remarcile sale privind angajamentul militar al ţării sale în Afganistan, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Tot pe 31 Mai 2010 in Romania:

Oana Badea secretar de stat la Ministerul Educatiei [ aia care sufla mesaje lu' Funeriu in timpul unei conferinte de presa ; " spune ma ca elevii trebuie sa vina examen..." afirma la emisiunea Ora de Foc : " politicienii nu trebuie sa spuna populatiei adevarul ... "

Augustin spunea...

Şi ce, trebuie să ştim noi adevărul? Cine suntem noi să ştim adevărul?

GETA de la Actualitatea spunea...

Oferta de turism pe litoralul romanesc:

[Actualitatea, Adevarul.ro]

Astăzi începe sezonul estival pe litoral, iar preţurile la cazare au crescut cu 10-15% .

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Traian Bucovală declara :

„Aşteptăm în perioada următoare un val masiv de turişti. Ni se cere deja suplimentarea locurilor de cazare.

Preţurile vor rămâne neschimbate până la 15 iunie. Avem tarife mai mici cu 10% ." .

Cazarea costă între 159 lei, fără mic dejun, şi 499 lei .

Plajele sunt doar parţial pregătite pentru turişti.
Pe unele porţiuni, nisipul nu a fost nivelat,

iar algele verzi şi roşcate au apărut deja de-a lungul ţărmului.

Corturile de prim-ajutor, cât şi salvamarii lipsesc de pe plajă.

Unde ne distrăm :

Turiştii vor putea merge la Delfinariul din Constanţa, unde copiii cu vârste până la 5 ani au acces gratuit.

vor evolua delfinii aduşi din China, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00, iar în weekend între 10.00 şi 18.00.

Circul Americano se află pe litoral până la 13 iunie, zilnic de la ora 19.00 are loc câte un spectacol,

Turiştii pot opta pentru Corbu Park Zoo
pot fi admiraţi
ponei Shetland şi Apaloosa,
capra pitică olandeză,
oi Quessant,
iepuri din rasele uriaş belgian, marele alb,
angora etc.
Intrarea costă trei lei.

Autorităţile locale se grăbesc să finalizeze renovarea telegondolei. o călătorie între Perla şi Cazino 20 de lei dus-întors.

Turul oraşului cu autobuze supraetajate

Autobuzele etajate din Constanţa îşi vor relua traseul abia după 20 iunie. Pentru un tur al oraşului turiştii vor plăti 5 lei.

A declarat.

Nota conpilatorului :

Pentru cunoscatori desigur,
in localurile de fite
mai puteti gasi
toate traditionalele romanesti
ceva intre Andreea Banica si Baltata Romaneasca .
Pondere estimativa 35% SIDA si 98% alte boli venerice.