marți, 6 aprilie 2010

Paranoia cea din toate straturile sociale

Paranoia este - se ştie - o boală grea. Ea se vindecă încet şi metodic cu medicamente puternice. Dar când devine gravă de tot, nu se mai vindecă deât cu gloanţe. Aşa s-a întâmplat în 25 decembrie 1989 în cazarma din Târgovişte. Cel mai paranoic fiu al poporului a devenit cel mai ciuruit fiu al naţiei.
De a doua zi, însă, a fost abolită pedeapsa cu moartea. Foarte bine. Dar ce ne facem cu mulţimea de paranoici de astăzi - de la toate nivelurile sociale, dar mai ales de la vârful societăţii - ajunşi la acel grad al lui Ceaşcă? Ei?

3 comentarii:

popa 130 purtator de cuvant spunea...

Stimate Domn Doman

Intrucat habar nu aveti despre activitatile guvernului si bateti campii cu prostii,
suntem nevoiti sa va informam ca Guvernul a schimbat sensul semantic al cuvantului Paranoia
deoarece nu este posibil sa fim un guvern paranoic pe sensul vechi.

Astfel paranoia in sensul modificat de guvernul nostru inseamna ca grupul nostru este plin de logica in gandire, are idei flexibile pe care le schimba de la o zi la alta [ acestea produc deliruri populatiei si nu noua],suntem plini de incredere si in nici un caz nu manifestam orgolii exagerate, neincredere sau falsitate in judecati, si cu atat mai putin halucinatii.

Intr-un cuvant suntem un guvern paranoic pe sensul nou, adica viteji ai neamului ; si suntem foarte mandrii.

frusina, purtător de cuvânt cu cuvânt al puliţiei rut-iere spunea...

un om visa odată că se plimba cu maşina. cum omul nu ştia să conducă, nici maşina, nici nimic altceva, motiv pentru care făcuse o adevărată pasiune din a conduce, i se puse la dispoziţie o maşină de hârtie, în ideea nobilă de a produce cât mai puţine victime.
cum însă în momentul acela nu se găsi în zonă altă hârtie decât cea din care se confecţionau ziare şi reviste, maşina omului nostru deveni ditamai bolidul, mare cât o casă cu etaj, cu mansardă şi cu piscină şi omul, la volanul imaginar al maşinii lui de hârtie se crezu dintr-o dată cel mai mare conducător de cea mai mare maşină din lume şi astfel culcă sub roţile lui imaginare tot ce întâlni în cale. ceea ce îl făcu foarte fericit.

moine infame spunea...

Sa o futem pa frusina
pentru alungarea dihoniilor,
re-orientare si re-vigorare
in viata.