duminică, 31 ianuarie 2016

Un medic bou sau un bou medic

        Aflu că ministrul tehnocrat/retardat al Sănătăţii se numeşte Patriciu Achimaş-Cadariu. Şi ce declară acest domn la o conferinţă de presă, acest domn, că în democraţie tuturor boilor trebuie să le zicem domni: că sistemul sanitar românesc este peste media societăţii româneşti. Ca să vezi ce a aflat el în două-trei luni de când e ministru! Şi, textual: "Vrem o ţară ca afară? Perfect, să muncim ca afară!" Domnul ăsta ministru, boul ăsta de unde a apărut? El pe ce lume trăieşte? Eu muncesc de 40 de ani ca afară. Şi după munca asta, dacă mâine îmi spune tomograful că am cancer, eu deja am hotărât că mor. Îmi fac rost de morfină de pe piaţa neagră şi nu merg la nici un spital pentru că n-am bani de medicamente, de operaţie, de şpagă la medic... Poate doar dacă boul ăsta de Achimaş mă operează fără şpagă! Hi-hi-hi!
        Totuşi, vreau să-i spun boului ăsta de ministru care, după poză, pare a avea vârsta de 40 de ani, exact cât am cotizat eu la sistemul de sănătate: "Măi, domnule bou ministru, eu am cotizat 40 de ani la sistemul de sănătate şi n-am avut nici măcar o zi de internare şi nu mi-a dat nimeni niciodată nici o reţetă gratuită. Banii ăştia ai mei unde sunt? Şi te mai întreb, boule: Dacă mor pentru că nu mă pot umili să fac o colectă publică şi n-am nici bani pentru o operaţie, în urma scrisorii mele deschise către tine, boule, vei avea şi tu un minut de regret pentru moartea mea? Îţi vei aminti zece secunde de depunerea jurământului lui Hipocrate, mă nenorocitule? Vax!

3 comentarii:

Tudor Cicu spunea...

Acestui ministru i se cuvine o epigramă. Maeștrii condeiului ar putea-o scrie: eu doar atât mă pricep... „Ministru cu judecată!/I-a zis mă-sa: lasă joaca,/Meri în grajd. Iar el, de-ndată/A muls boul și nu vaca!„

Iosif spunea...



Stiati cum canta un surdo-mut
"M-am nascut in Romania "?

Raspuns : Isi da cu pumnii in cap.

Augustin spunea...

Cam aşa se cântă.

Domnule Cicu, epigrama este excelentă.