duminică, 3 ianuarie 2016

Gabriel Biriş, un tâmpit cinic

     Ministerul Finanţelor are un nou secretar de stat, printre alţii, un avocat pe numele lui Gabriel Biriş, un tehnocrat, cum ar veni. Şi ce face un tehnocrat ajuns din provincie în Calea Victoriei din Bucureşti? Dă un interviu în care spune, printre alte prostii:

"Cum poți să zici „am trăit fără nici un venit” timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat? Și atunci pentru persoanele care timp de șase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, pentru asigurarea de sănătate. Vrem să mai scoatem un pic la lumină, într-un fel, partea de fantome.”
        Dacă aş fi om dintr-o bucată, i-aş zice tipului ăstuia: "Bă, împuţitule, băga-te-aş în pizda mă-tii!..." 
        Dar, eu nefiind om dintr-o bucată, din păcate, îi spun doar:
        Stimate domnule secretar de stat, sunteţi un tâmpit cinic. Dacă mama Dvs., respectiv doamna mă-ta, nu v-a avortat la timp, că era interzis, dar v-a crescut în eprubetă până la maturitate, şi nu aţi luat contact cu realitatea mai deloc, vă spun eu cam cum stă treaba. E bine că vreţi să combateţi evaziunea fiscală. În acest sens, intraţi Dvs., măi tâmpitule tehnocrat, pe saitul propriului minister şi depistaţi singur mai multe multinaţionale care au televiziuni, telefonie, benzinărie şi regie şi tot ce vrei, şi care raportează an de an profit 0 (zero) sau 0,... (zero, ceva). Astfel, aflaţi şi de ce sunteţi plătit de la buget, şi dacă mai puteţi şi aduce nişte fonduri dosite la suprafaţă, chiar că aţi învăţat ceva de la ieşirea de acum două luni din eprubetă.
      Altfel, mi se pare cam greu să vă explic ce înseamnă oameni care nu au loc de muncă nu şase luni, dar chiar un an, chiar cinci, şapte ş.a.m.d. 
      Aflu de pe google că sunteţi din Târgu Jiu. Păi, atunci, măi domnule tehnocrat tâmpit, când ajungeţi acasă într-un weekend, vă recomand să porniţi cu maşina ministerului din oraşul reşedinţă de judeţ, spre Tismana, Baia de Aramă şi mai departe. Vă recomand sate: Celei, Valea Cernii, Apa Neagră, Bala, Rudina, Runcşor, Dâlma, Şovarna, Runcu, Studina, Dâlbociţa, Firizu... Ei bine, domnule tehnocrat idiot, în toate aceste sate 98 la sută din populaţie nu are venit, decât pensie de la CAP, rar de la stat, iar cei mai mulţi ajutorul social. Trăiesc din 10-15 găini crescute în curte, o capră cu trei iezi şi trei oi cu un miel. Vreţi să impozitaţi kilogramul de carne din curţile oamenilor? Nici Ceauşescu n-a reuşit.1 (unu) la sută lucrează la şcoală sau la primărie. Vreţi Dvs., domnule tehnocrat tâmpit, să ştiţi cum trăiesc oamenii ăştia? La limita subzistenţei. Puţin mai prost decât în Evul Mediu. 
       Tehnocratul Gabriel Biriş este un dobitoc, onorantă instanţă. Un gunoi. Mi-e milă de el, dar mai mult mi-e silă. I-aş da două palme cu mare sete dacă l-aş întâlni în cele şapte-opt drumuri pe care le fac anual prin Târgu Jiu. 

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sa vedem ce vor face cretinii, cand se vor hotara sa-i execute silit, pe cei care nu platesc.Vor constata ca au vanat nu fantome ,ci doar niste himere ale bunastarii ,pe care o clameaza bolsevicii.Pot sa pariez ca vitelul de (Z)(BIR)(IS)nu va putea gasi ceva in proprietatea a mai mult de cateva mii din cei 3 milioane.

Augustin spunea...

Despre asta e vorba.
Dar, aflu acum, după ce am scris tableta asta rea şi în fond insalubră (dar ce poţi face cu un asemenea imbecil?) că domul acesta a fost avocat apărător al marilor companii care scot miliarde de euro din România şi ele declară profit aproape de zero. Acolo să caute evazioniştii, nu în satele pline de amărâţi.
Eu plătesc asigurare la sănătate de vreo 42 de ani şi n-am fost spitalizat nici măcar o zi. Mă asigură el că dacă mă îmbolnăvesc mâine şi dacă nu dau sfânta şpagă doctorului pot fi operat în credinţă? Aş putea să-i fac un calcul cât am dat eu sistemului de sănătate şi cât mi-a returnat sistemul...

Anonim spunea...

Eu propun sa vina toti taranii aia din satele pe care le insirati- sa le platiti dvs. tratamentele medicale :)

La modul mai serios, evident ca marile corporatii ar trebui sa isi respecte si ele obligatiile financiare fata de stat. Insa chiar daca declara profit zero tot platesc niste sume impresionante la buget- impozitele pentru salariati, tva.

Problemele sunt diferite si fiecare are rezolvarea ei.

Augustin spunea...

Mă rog, aci cred că aveţi dreptate, sigur îşi plătesc impozitele de pe statele de plată, CAS, CASS etc. Şi totuşi, nu înţeleg cum fostul ROMTELECOM îşi declara acum câţiva ani profit zero, când avea telefonia fixă a ţării, telefonie mobilă, firmă de cablu, televiziune etc.
In schimb, prima propunere e interesantă.
Aşa ar trebui. Să se ia istoricul cotizării mele şi a internărilor şi să am dreptul să-i iau sub oblăduirea mea pe nişte nefericiţi fără venituri, dar copţi de bolnavi.