joi, 31 decembrie 2015

Sper să nu dau idei guvernului de tehnocraţi

          Iată, citat de pe Wikipedia, în dreptul zilei de 31 decembrie:


          În 1695, adică acum exact 320 de ani, în Anglia regelui William al III-lea se introduce impozitul pe ferestre, pe care populaţia învaţă repede cum să-l ocolească: pur şi simplu se zidesc ferestrele cu cărămizi. De precizat că fiscul ia în calcul pentru plată numai geamurile dinspre stradă. Proprietarii se vor adapta situaţiei, folosind la maximum curţile interioare şi grădinile. Taxa pe ochiul de geam a fost abrogată în 1851.

          Sper ca acest citat sec să nu devină o idee pentru guvernul de tehnocraţi, care altfel chiar duce lipsă de idei.

 

5 comentarii:

Anonim spunea...

Dimpotrivă, aș zice că excelează. A se vedea cum calculează CAS și impozit pe pensia1

ștefan s. spunea...

Nu le dați idei guvernanților noștri, domnule Augustin!
Anul Nou cu sănătate și spor în toate!
La mulți ani!

Augustin spunea...

Despre calculul pensiilor după ultima lege, trecută fraudulos, cum se ştie, prin Parlament, nu vreau să aud că mă sinucid în noaptea de Anul Nou!
Dar, să uităm pentru o noapte.
Vă doresc amândurora La mulţi ani cu bucurie!

Anonim spunea...

Dacă tot nu v-ați sinucis, Dle Doman ( și bine ați făcut pentru că nici nu știți ce pierdeați în 2016) , luați seama și la cum aunt stabilite la noi salariiile sub burta broaștei pe motiv că așa sunt ademeniți investitorii străini. De 26 de ani li se aruncă o asemenea momeală, noi murim, fugim, ardem, dar nu ne predăm, la fel, ca și investitorii care s-au întors cu fața de la noi. Parcă a mai făcut cineva, înaintea de ei, așa ceva, nu ?

Augustin spunea...

Au făcut şi vor mai face.
În anii 90, ziceam că ţara e secătuită, că nu mai e nimic de furat etc. Ei bine, descoperim că ţara e bogată de nu se poate. Bancherii străini scot anual din România nenumărate miliarde de euro, benzinarii străini asemenea, multinaţionalele la fel. Şi trebuie să mai luăm în calcul că la o primă strigare a DNA, în anii 2009, 2010, când se tăiau salarii şi se închideau spitale, guvernanţii furau câteva miliarde de euro.
Nu e bogată România? Ba bine că nu! Nu simţim pe pielea noastră bogăţia ţării, dar ea e un munte de aur de 24 de karate.