miercuri, 10 iunie 2015

Pentru o tânără babă blondă, popa Iohannis cântă liturghia de două ori

        Cine-ar fi crezut că-n deal la Cotroceni poate fi mai tare vreo femeie decât a fost Elena Udrea care stătea cu curu-i dodoleț pe biroul întâiului stătător al țării?! Cum bărbații, inclusiv ăia politici, sau mai ales ei, au slăbiciuni la femei, iată că și robotul (semi)mut Iohannis are aceste slăbiciuni îndeobște omenești. Se dovedește că Alina Gorghiu (cu accentul pe o, domnilor politicieni și jurnaliști!) este mai tare decât Elena Udrea.
       Ei bine, după scena din decembrie trecut, cu Alina mestecând gumă ca la un meci de Liga a 5-a în timp ce Iohannis depunea jurământul în fața Parlamentului și țării, acum avem una și mai și. La întâlnirea de alaltăieri a președintelui Iohannis cu conducerile partidelor, Alinuța sadica și mizantroapa a bătut din picior și-a spus că ea nu poate fi în același timp și în aceeași încăpere cu premierul Victor Ponta. Ca să vezi. Ea a ajuns în politica mare, vezi bine, direct din Vila Florica de la Valea Mare a Brătienilor (sigur, via baldachinul viceguvernatorului BNR!), deci nu suportă vecinătatea penalului Ponta! În afacerea Turceni-Rovinari însă o suporta, că acolo luau bani și unul, și cealaltă.
       Așa că Iohannis a schimbat protocolul, Și-a luat el țara înapoi, asta, România lucrului bine fușerit, dar cu Alinuța nu te pui! Așa că în loc de una, prin sciziparitate, întâlnirea s-a transformat în două: una cu PNL-ul Alinei și alta cu restul lumii/partidelor. Așa că și-a citit cuvântarea de două ori, iar la viteza lui contează enorm!
       Am văzut la televizor cum a venit sasul robotizat să salute pe șefa delegației. Alina butona de zor la telefon. Dar, a fost rezonabilă, s-a întrerupt pentru câteva secunde și i-a oferit mâna președintelui. Cred că de atunci, fostul primar din Sibiu nu s-a mai spălat!... Nu știu de ce scena mi-a adus brusc aminte de o poezie de Emil Brumaru: Balada boiernașului de țară și a fecioarei cu lindic zglobiu!

6 comentarii:

Popa spunea...



Vai , Draga Prietene

Dezaprob modul tau de a cobora
in asa hal de subcultura
si a degrada imaginea noului taraf politic
condus de cel ce gandeste aprioric
conform rationamentului descoperit
" ne futem deci existam ".

Inteleg libertatea de exprimare
dar accentul pe "o"
este precum "situatia imposibila"
denumita la televizor de catre dirijorul tarafului.

Faza cu butonatul telefonului
arata cat de bine se simte functionara in harem;
in acest spatiu de relaxare
care imita farmecul si naturaletea Basesciana,

si nicidecum ce vreti sa sugerati Dvs. cu rautate.

Faptul ca Alinuta mesteca guma
este o exprimare a manifestului postcoitum
pentru consumatorii de cultura pesedista.

Chiar daca in cazul Alinutei
mestecatul gumei este similar cu spalatul la pizda
a curvelor de la Valcea dupa o muie grabita
intre doua patrule ale politiei ,
ce vreti sa sugerati Dvs. ca un manipulator de presa ce sunteti
nu are de a face nici cu bon ton-ul
pentru ca nu se aplica in acest caz
Alinutza are imunitate
si nici nu o putem suspecta ca a supt pula la fotbalisti
si da cu ciunga prin grabita gura
asa ca sa dispara mirosul de malahie statuta in opozitie.

Nici in chestia cu comparatia Brumaru
nu pot fi in acord cu Dvs -decat partial. :
deoarece in tara noastra care paraie de lindice zglobii
( in pula noastra de rusinosi)
Alinutza cu creierul ei mic-mic ar fi pe ultimele locuri .

O vezi tu ca :
„se zbate-n pula ca-n povesti"
chiar daca ea geme,
sau daca i-ar crapa curu
chiar ar rezulta doua buci frumoase ?

Mai degraba pare ca are
un ochi in pizda trista
si unul in cur
si vede cumplit






Şerban Tomşa spunea...

Maestre DAD,
Iohannis scrie - o fi comițând și poeme de amor? - și Partidul Liberal doarme. Președintele e chinuit de talente, însă creează silențios, să nu tulbure somnul dulce al muzei. Nu mă așteptam ca și el să ne procopsească iute cu o pupilă politică. Credeam că numai inconștientul Băsescu e în stare de așa ceva. Uite că valorile liberale stau acum la sânul Alinei, după ce trecuseră prin buzunarul lui Tăriceanu, un veritabil zero în sacou, un troglodit, o turpitudine. Ții minte că Moromete era liberal? Ce-ar fi zis el de neputința urmașilor Brătienilor în fața lui Ponta?

Augustin spunea...

@Popa
Măi părinte, dar spurcat la gură mai eşti! Cred că eşti un răspopit precum Creangă. Aşa vorbeşti tu de concetăţeanca ta şi a lui Urmuz?! Ruşine!

Augustin spunea...

Dragă Şerban, să-l lăsăm pe Moromete, că-i ficţiune! Dar, ce crezi tu c-ar zice chiar Brătienii de mizeria asta de partid liberal, cu Alina, Vasile Blaga (iată, purtător impostor de nume celebru!), Anca Boagiu (cea căreia zice Băsescu că i-a văzut chiloţeii!...), Roberta Anastase şi toţi ceilalţi... Sunt disperat. Eu ştiam dinainte de 89 că sunt structural liberal, îmbrăţişam principiile liberale, iar după 90 am scris permanent la Viitorul abia reapărut. Apoi, în 1991, m-am angajat la Viitorul românesc al lui Cataramă. Dezamăgire totală! Sub declaraţiile de liberali se ascund nişte impostori nenorociţi.

Şerban Tomşa spunea...

Maestre DAD,
”Au de patrie, virtute, nu vorbeste liberalul,
De ai crede ca viata-i e curata ca cristalul? ”
Așa era atunci, așa este și azi. :(

Augustin spunea...

Da, dragă Şerban. Dar Brătienii au mai lăsat ceva pentru ţară în urma lor. Dar, ăştia_... Fătuca asta Alina ce-a comis ea pentru ţară? Poate vreun pârţ acolo, când nu era atent Iohannis...