miercuri, 13 mai 2015

                                     Promo                            

Cică, politicianul nostru corupt a ajuns din arestul DNA  la puşcăria Jilava, iar de acolo - după un infarct -  direct în Rai. Învăţat el cu icre negre, cu muzică la ureche şi femei tinere gârlă, plătite regeşte, aci, în grădina Paradisului, se plictisea de moarte. Zi şi zi, că noapte ioc!: lapte din ştiubeie imaculate, miere curgând pe frunzele tuturor pomilor şi florilor, nectar cât cuprinde, stoluri de îngeri albi pe-al şaptelea cer, muzică bizantină în surdină... Spleen total.
         Într-o zi, politicianul "scăpat" de la Jilava, făcu o gaură în zidul Paradisului şi se uită dincolo, în Iad. Pe un ecran mai mare decât cel de la Arena Naţională, era un dezmăţ total: femei goale ademenitoare dansând lasciv, tarafuri de lăutari şi manelişti, vinul roşu curgea pâraie pe dealuri şi câmpii, la colţuri de stradă cerşetorii împărţeau lumii teancuri de euro, icrele negre şi roşii erau în basculante la discreţie... "Acolo e de mine! îşi zise politicianul douămiist, că de aia m-am chinuit să fur atâtea sute de milioane de euro!" Interveni la Sfântul Petru, îl corupse şi-l înduplecă să-l treacă peste gard, în Infernul ...fericirii.
         "Dom' Senator, îi zise portarul Raiului, eu zic să te mai gândeşti!"
         Ce să se mai gândească! Trecu iute în lumea care-i plăcea.
         Ajuns în Iad, Senatorul fu înşfăcat de doi draci abili, sub privirea ironică a lui Scaraoţchi, băgat repede într-un cazan cu smoală şi îndesat şi mestecat ca un pui în supă. "Aoleu şi aoleu! se văicărea el. Dar eu am văzut altfel de viaţă veşnică aici, femei, vin, euro..." Iar Scaraoţchi, râzând cu gura pân' la urechi:
          "Ei, dom' Senator, ce-ai văzut mata era Promo!"
        

Un comentariu:

ștefan s. spunea...

Așa este, dincolo de reclamă... așteaptă leopardul!
Știam gluma, ne-a spus-o părintele la predică, doar că dvs ați dichisit-o mult mai bine din pdv literar.
Toate cele bune vă doresc!