luni, 25 mai 2015

Mai hăhăie el, dar nu e hăhăitul lui!

          Marinarul de palate e tot mai  nesigur de el. Se strânge lațul. Dosarele nu mai pot fi stocate la subsolul Parchetului. S-a sfârșit cu imunitatea. Chiar și la bătrânețe, golanii infractori trebuie să răspundă pentru faptele lor imunde. Tabla de materii e bogată: țigancă împuțită, Nana, soțul de-acasă, Bercea Mondial, casa din Mihăileanu, retrocedări abuzive, flota, banii din campaniile electorale ș.c.l.
          El știe că singura apărare e atacul bezmetic, dar mult nu mai ține. Gata! S-a terminat cu intimidarea tuturor. Omul e singur, ca un rechin prins și priponit pe puntea vaporului. Dinții lui hăpăie în gol. Iese la singura televiziune de casă ce i-a rămas, atacă, mai și hăhăie grobian, dar nu e hăhăitul lui.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Mhhhh! Carevasăzică, neceun comentar 1 Oare de ce ? Ia, să purcedem la o analiză de text. Cică un marinar... Da, da, un marinare, numai că aista n-a apărut din senin. Fu născut din una gașcă, a cărei cloșcă fuse Ilică. După care veni Milică ! Sunt trei cavaleri ai apocalipsei, cel puțin după cum arată Românica azi, după ce în 89 era cu datorie zero ! Acum e cu economie zero, care bubuie al dracului... Dar, să nu ne depărtăm de subiect. Cum, adică, din cei trei, din care primul cu coatele pline de sânge, dorm bine mersi, iar oalele sparte se sparg în capul chiorului . Păi, o fi el vinovat, dar chiar de toate ? Și atunci de ce așa grabă să se focalizeze asupra lui nenorocirea ? Nu cumva ca să uităm de cei doi ? Ia cugetați, cam pute a manipulare de răspândaci, din aia cu care furăm blagosloviți de pe atunci când credeam că suntem condamnați la fericire. Condamnați, într-adevăr, dar nu la fericire. Și nu doar chiorul e de vină, nu el a pus piatra de temelie... Așadar, atenție, că singuri ne batjocorim viața, prefăcând o tragedie într-o vânătoare hăhăită de muște... la furat !

Augustin spunea...

De acord, şi ceilalţi doi sunt nişte... surpăţară. Măcar Ilici nu m-a dezamăgit, că nu l-am votat niciodată şi n-am aşteptat nimic bun de la el. Dar, e adevărat că ar trebui, mai curând ar fi trebuit să plătească pentru cele două dosare grele cât Bucegii şi Făgăraşii la un loc. Despre EC..., a fost marea mea dezamăgire. Dar acum este vorba în propoziţie chiar de marinar. Măcar ceilalţi doi stau cu capul la cutie, dar marinarul iese cu pistoalele în piaţa publică vorbind de principii...

Anonim spunea...

Maestre DAD, este vorba de o ecuație, înțelegeți DVS? Adică : X(ilic),y(milic),z (chiorul) !
Dacă n-ar fi fost x , nici ceilalți doi n-ar fi existat ! Deci, nu poate fi vorba în propoziție de z, făcând abstracție de x și y ! Cum să vă spun eu, x, e generatorul, cauza, iar ceilalți au apărut ca efectul... Deci, nu se poate face vorbire de z făcând abstracție de cel care l-a produs ! Și nici de dreptate nu poate fi vorba dacă judecăm fenomenul doar de la un segment, pe care ne-a picat nouă pata! Cine a început democrația cu crima stalinistă știa ce face și azi, se dă în stambă, cu fermoarul până la urechi( cine și-ar fi închipuit că acestui fel de râs îi va urma diabolicul hă-hă-hă ?) că el a fost adus de valul spontan, trăgând din toate pozițiile pentru a apăra legea fragedei democrații! Când judecata va începe cu el, și post-mortem, atunci va fi dreaptă , altfel, apă de ploaie de amețit proștii care stau cu gurile căscate...

Augustin spunea...

Dragă domnule, m-aţi bătut cu algebra asta. Aşa e. Dar, despre primii doi preşedinţi post re... ce-o fi fost, am scris la timpul respectiv, în ziarele la care eram angajat plus la cele care colaboram. Am scris în aceiaşi termeni. Acum, era la rând TB. Şi, dacă ceilalţi doi au rămas la mâna judecăţii de apoi, sper eu ca măcar ăsta, al treilea, să treacă întâi prin judecata aparatului creat de el...

Anonim spunea...

Așa să dea Dumnezeu, numai să dea dezlegare, odată, pentru a se ajunge și la cap, acolo de unde se spune că începe stricăciunea !

Anonim spunea...

Sorry, așa o fi, despre primii doi președinți ați scris la timpul respectiv. Și cu asta ce-ați făcut ?, vorba unuia Tănase.
După ce vă aud răspunsul, putem trece și la al treilea...

Augustin spunea...

Ei, am făcut pe dracul ghem! Am dat şi eu din condei, mai mult ce poţi face? Ba, în 1990/91 am mai ieşit şi în stradă. Dar, tot degeaba!

Anonim spunea...

Și-atunci, cu hă-hă-hă, pe ce mizați ?
Cel care zicea o țară tristă, plină de umor, a pus partea a doua/ umorul/ din necesități prozodice, adevărul fiind că țara aia e numai tristă, plină de riduri în care sunt înmormântate numai și numai tristeți...

Anonim spunea...

Un PS întârziat.
În Cartea Sfântă zice așa :
Orice cetate sau casă care se dezbină în sine nu va dăinui !
Adică, tocmai ce ne chinuim noi să facem, nu maestre ? devalizări iliciste, devalizări romaniste, devalizări văcăroiste, stolojeniste, adrianiste, bocisteo-băsiste, drăgnisto-pontiste, nicolaiciste, hrebenciste, etccccccccccccc!

Augustin spunea...

Amin!