joi, 6 martie 2014

Un om fericit

În zori, la ora 5,00, butonând telecomanda, am dat peste Mircea Badea care povestea cu patos şi râzând cu gura până la urechi, cu mâinile ridicate, strâmbându-se ca un copil râzgâiat care a nimerit din întâmplare peste sticla de vodcă a lui taică-său. Şi ce povestea Badea? Păi, povestea cum alaltăieri noapte s-a întâlnit pe Bulevardul Lascăra Catargiu cu coloana oficială a lui Traian Băsescu (el îi zicea "cortegiu") care venea de la Cotroceni. Şi, cum era culoarea roşie la semafor, el, Mircea Badea a scos capul din maşină şi a răcnit o înjurătură preşedintelui, o înjurătură pe care s-a abţinut s-o reproducă (din teamă de CNA, fireşte), dar ne asigură că era una ordinară, cumplită, jegoasă. Şi a mai povestit că e fericit că după ce "i-a tras-o" la emisiune ("Ue, Băsescu, ue, ue! 7,4 milioane de români ţi-au dat ue, huo!"), a avut ocazia să "i-o tragă" şi în direct pe bulevard, sub privirile şocate ale poliţiştilor de pe trotuar. Sigur, i-a sunat pe prietenii lui, Mihai Gâdea şi caracaleanul Marius Tucă cel Tâmpit, să le povestească isprava şi să râdă, nene, să râdă împreună, ca la  comedie. Ba, mărturiseşte Badea, pe la cinci dimineaţa s-a trezit râzând în somn. Şi s-a declarat din nou fericit şi, după cum se manifesta, era cu adevărat fericit, nu se prefăcea.

Din întâmplarea asta cu care mi-am început eu ziua de joi, am tras oarece concluzii:

unu. Îmi retrag cuvintele din arhiva de 1111 postări de pe blogul ăsta în care am mai zis că Băsescu este dictator. Nu, spun în cea de-a 1112-a că trăim într-o ţară cât se poate de democratică, dacă preşedintelui ţării i se răcnesc înjurături în plină stradă. Asta, chiar dacă ele vin din partea unui golan smintit cum e Mircea Badea. Eu însumi mă întrebam în anii trecuţi când mă plimbam seara prin faţa vilei prezidenţiale de la Neptun, eu însumi mă întrebam cum aş reacţiona să mă întâlnesc cu el, cu TB, şi cu suita pe neaşteptate. Cred că n-aş fi putut răbda să-i zic câteva de la obraz, fără să-l înjur la modul ordinar însă. Dar, aş fi făcut-o din năduf şi sigur n-aş fi fost fericit, ba chiar aş fi fost profund nefericit.

doi: De situaţia de pe Lascăr Catargiu de alaltăieri noapte vinovat este Traian Băsescu, fără îndoială. El a dus instituţia Preşedintelui României în acest punct. El a coborât-o în mocirlă. El a trimis deputatele pe centură şi le-a zis jurnalistelor ţigănci împuţite şi-i face pe premieri mincinoşi şi corupţi şi pe politicieni proşti ş.a.m.d. şi hăhăie şi grohăie şi e grobian, în general. Fără să fiu fan Iliescu sau Constantinescu, ambii păguboşi preşedinţi pentru ţară, din motive diferite, dar atât de jos nu duseseră instituţia din Dealul Cotrocenilor. Şi mă bate un gând sumbru că de-acum nu mai e cale de întoarcere. Bălăcăreala în mocirlă va fi sport naţional între Palate şi între societate şi palate pentru totdeauna.

4 comentarii:

Ioan Viştea spunea...

Toate bune şi "frumoase", Augustin, Mircea Badea e un simpatic şi-un haios, oralitatea la el îşi revendică toate caratele isteţimii naţiei etc. etc. Numai că, în ultimul timp, se întâmplă cu băieţii de la Antena 3 un lucru anormal şi periculos. Le-a intrat în cap că sunt vârful de lance al devoalării caracterului mizer şi-al năsărâmbelor prezidenţiale. De unde şi atitudinea trufaşă de monopolişti ai antibăsismului. Deh, vorba zboară, se imprimă şi rămâne mai bine-n auz, pe când cuvântul a ajuns să se piardă. Ştii bine ce vreau să spun! Tot ce se întâmplă în ultimele luni, ne arată că Trustul e panicat de perspectiva pierderii unui subiect atât de gras şi împotriva logicii, a bunului simţ şi chiar a deontologiei, iniţiază campanii abjecte prin care vor cu orice chip, să fabrice, să inventeze un nou Băsescu! Pe acest subiect am şi scris ceva în Cotidianul.ro de astăzi.

Augustin spunea...

Da, cam aşa stau lucrurile, te-am citit şi pe cotidianul.ro. E la Antene o criză, un fel de veselie scrâşnită dinaintea furtunii!... Eu am vrut să bat monedă pe vina marinarului de a fi dus cea mai importantă instituţie de reprezentare a statului în derizoriul cel mai penibil...

Anonim spunea...

Într-adevăr, toate bune şi cu mult mai mult frumoase. Dar, să nu facem pe cetăţenii turmentaţi, situându-l pe Badea acolo unde nu îi este loc.
Badea este purtătorul de titlu glorios ZIARISTUL NR.!
Atunci când s-a procedat la mirungere nimeni nu s-a plâns şi nu a strigat : Nu e vrednic, nu e vrednic!
Aşa că, dacă pe ziaristul nr.1 îl apucă pandaliile şi umblă pe străzi urlând ca jigodiile la lună, noi nu avem decât să ne bucurăm şi să ne manifestăm slăbiciunea ereditară: aplauze furtunoase ! Că, la aşa epocă, aşa
vârcolaci...

Popa130 spunea...



Si eu sunt dezamagit de prestarea lui Mircea Badea.
El e un imbecil isteric si rade ca prostu.

In primul rand
injuratura aleasa de el e de doi bani , avand in vedere MAREA CAPODOPERA A INJURATURILOR ROMANESTI ,
dovedind in acest fel ca e doar un prost fudul si ingamfat care nu stie nimic.

In al doilea rand
oracaielile lui de-a-n pulea n-au nimic a face cu o injuratura care sa-ti ofere o boare de ras si satisfactie tie simplu spectator. Te gandesti sa-i arati prostului cum sa injuram corect spre exemplu " Muie si nu mue" ca sa nu mai vorbim ca trebuie sa facem eforturi de conturare imaginara a injuraturii - adica ce sens a vrut Badea sa dea - adica subanteles ,in lipsa conjunctivului cu doua pronume : " Să ţi-o trag - să trag ţie/ţi- pe ea/-o " dar si in acest fel nu poti intelege exact daca se referea la basescu sau elena udrea in cazul ca aceasta ar fi fost in aceeasi masina .

......... samd

Vai de capul nostru dom'le Doman
iata ca nu doar politicienii ne dezamagesc dar se pare ca nici tatal lui Badea nu i-a spus ca ma-sa s-a dus la stana sa cumpere lana si s-a intors fara par si cu pizda franjuri.