marți, 11 februarie 2014

Viii morţi şi morţii vii

În România, democrahaosul e în floare. Şi nu doar în politică, unde nu ştie stânga ce face dreapta, nu ştie stânga ce face centrul stânga, nu ştie dreapta ce face dreapta... Dar, melanjul ăsta de democraţie şi haos se manifestă peste tot.

Doi bătrâni din două colţuri diferite de ţară au murit stând la coadă la Administraţia Financiară. Şi nici măcar nu stăteau să ia, ci să dea. Impozite. Dacă au apucat să-şi plătească impozitul pe...moarte, probabil că ei figurează la starea civilă ca fiind vii, măcar până la sfârşitul anului, cât au efect taxele şi impozitele plătite. Oricum, acolo unde sunt, nu le mai pasă...

Altfel stau lucrurile cu Gheorghe Nicodim din Cornu - Prahova, comuna de vacanţă a lui Năstase. Mă rog, fostă, că vacanţa  expremierului e acum la Jilava... Ei bine, necăjitul ăsta de Nicodim plăteşte taxe, face pârtie în curte şi în faţa casei, mănâncă şi el o bucată de pâine când are, dar are un mic cusur: este mort din 2005. Asta a aflat. S-a dus zilele trecute să-şi ceară ajutorul de încălzire, având el nişte venituri de toată jena financiară. Iar acolo, funcţionarii i-au înmânat o copie după certificatul lui de deces. E mort cu acte în regulă! Cică, prin nu se ştie ce încurcături, un mort din 2005 de la un spital din Timişoara ar fi fost recunoscut de nu ştiu cine ca fiind chiar el, cel din Cornu...

Ce mai, democrahaosul e la el acasă: viii-s morţi şi morţii - vii.


3 comentarii:

Popa130 spunea...


Bietul om .

Pai si autoritatile ce au zis cand au vazut ca nu e mort ?

Sau lucrurile se complica,
daca si Nicodim asta o fi vr-un fel de Bratianu.

e mort si gata.

Popa spunea...




Draga prietene,

Te anunt ca incepand cu data prezentei , cat timp voi fi viu,
nu voi mai participa la vot decat la alegerile de primar.

Asta pentru ca incepand de ieri :

NU-MI.MAI.PASA .

Nu-mi mai pasă.

M-am trezit asa cu mintea limpede.
Gandesc repede si clar si nu ma mai pot opri.


Acum, Dupa 24 de ani noi contribuabilii - votam copiii securistilor, aai imbecililor, ai idiotilor sa ajunga in parlament, in guvern, ca sa sa ce ?

E posibil ca si Iustin Parvu sa fi realizat ca traim in tara unde pare ca nici preotii nu mai gasesc calea catre Dumnezeu .

[ ref. la postarea anterioara]


Anonim spunea...

Domnu Doman, de ce ar trebui sa ne mai mire ravagiile unui demos-original-sistem nascut dintr-o nevrednica iubire a lui ilici si katiusa ? Hmmm!