joi, 27 februarie 2014

Proştii lui Rebreanu n-au murit

Un tânăr şofer din Ploieşti a plecat până la Focşani, ia acolo vreo 250 de kilometri pe care pe şoselele româneşti îi faci în vreo trei-patru ore. Omul, fiind şi şofer începător, dar şi corect neapărat şi fricos, a respectat absolut toate regulile din Codul rutier şi toate indicatoarele. Ei bine, a ajuns la Focşani după şase zile. Aşa l-au dirijat indicatoarele. Apoi, a fost şi amendat pentru că a încurcat circulaţia nedepăşind pe linie continuă o coloană de căruţe cu coviltir a unor ţigani nomazi. A ocolit jumătate de ţară... Ce mai, proştii lui Rebreanu n-au murit!

Dincolo însă de savuroasa aventură, povestea tânărului din Ploieşti e şi o parabolă în care mă recunosc ca personaj. În România, dacă respecţi legile scrise şi legile bunului simţ, eşti un om mort: prost, sărac pe veci, fraier cât cuprinde.

5 comentarii:

Augustin spunea...

Domnule Tudor Cicu, vorbeati de proşti în comentariul dvs.? L-am citit, cel cu vecinul şi cu spălătorul de vase din "ciorbă", dar demascarea proştilor se răzbună! Am şters comentariul, din...prostie, desigur. Scuze!
În schimb, citiţi Argeş pe site, la centrul-cultural-pitesti.ro
V-am prezentat cartea de parodii în zece rânduri, că atât mi-a alocat primarul.
Cele bune, DAD

Tudor Cicu spunea...

"E o plăcere tot ce mi se întâmplă" - ca în poemul lui LIS dedicat lui Traian Coșovei (p.9), eu la p.23 în acest nr 2(380) din febr. 2014 al revistei ARGEȘ. de aceea rostesc precum bătrânii din satul copilăriei mele: AS-SALAMU alay-kum (rostit mai uzual în satul meu natal dobrogean: salam a-lekum): adică / pacea supra voastră!

Augustin spunea...

De data asta chiar am reuşit să nu vă şterg comentariul!... Sunt tare! Cel mai tare IT-ist după fiul meu! Cu prietenie, DAD!

Şerban Tomşa spunea...

Asta cu şoferul e tare de tot! Dar e şi edificatoare pentru modul în care sunt "organizate" treburile în ţărişoara noastră. Pe lângă proştii care sunt cocoţaţi în diferite funcţii, adică în spinarea noastră, învăţându-ne ceea ce nici ei nu ştiu, trebuie să-i pomenim pe proştii care îi aleg pe primii,cu majorităţi covârşitoare. Şi nu mă refer la o tabără anume. Iar eu mă consider printre cei mai mari proşti. :)

Augustin spunea...

Sunt în aceeaşi situaţie cu tine, dragă Şerban! Sunt prostul proştilor mergând la vot în 2012 după o pauză de 12 ani. Dar, cu tot riscul de a nu fi considerat cetăţean al republicii, nu voi mai merge absolut niciodată la urne. Să se aleagă ei cu neamurile lor proaste.