miercuri, 5 februarie 2014

Cutremurul cosmogonic

O, tu, ţară tristă, plină de umor!

Tot îmi spun, prost ce sunt, că dac-aş fi tânăr aş pleca dracului în lumea largă, că aici nu se mai poate trăi. Păi, cum să pleci?! Unde e viaţa mai veselă decât în România? Unde mai găseşti un preşedinte de ţară care când plânge se zguduie poporul, câştigă alegerile şi de atunci Nero e mic copil pe lângă ce poate face el. Strânge dl. preşedinte la palat absolvenţii şcolii superioare de magistratură şi, cu lacrimi în ochi, le spune: "Dacă voi ajunge în instanţă în faţa dvs. să vă amintiţi că nimeni nu e mai presus de lege!" Iar viitorii judecători - şpăgari sau nu - proşti or fi de n-or ţine cont de sfatul dlui preşedinte care şi-a însuşit ilegal o vilă în burcul Bucureştilor, care a măritat o flotă, care a violat sălbatic pe doamna Constituţie de câte ori i s-a sculat...

Primarul Constanţei, în timp ce oraşul de la mare e în cod roşu de ninsoare şi în timp ce e chemat la DNA ca învinuit, el merge în Austria la ski! Păi, nu era destulă zăpadă la Constanţa? Putea schia oricât dorea.

Apoi, 15 parlamentari trădează după un an partidul care i-a dus la Casa Poporului, fac un partiduleţ împreună cu preşedintele şi cu consilierii acestuia (cu toţii apolitici!), fac un partid al trădătorilor şi se laudă la TV cu isprava asta, prin vocea unei blonde cu breton pe frunte. EVZ, B1 TV şi alte asemenea cocini de presă sunt fericite, defilau doar cu Băsescu, acum au şi un partid pe care să-l cânte, partidul ăla care e-n toate!... Dar tot coteţele astea jurnalistice sunt şi triste, că nu se mai ascultă telefoanele chiar 24 de ore şi nu mai primesc pe email stenograme fără număr de la DNA. Şi ei cu ce să umplă spaţiul virtual şi tipografic, că nu s-or apuca să dea informaţii şi să scrie articole de analiză, tocmai acum, după o viaţă de huzur.

Dar, ca să nu murim cu toţii de plictiseală şi de tristeţe şi disperare, apare dl. Sorin Paler şi ne esxplică dumnealui de ce candidează la Europarlamentare din partea Forţei Civice, monolitul de 0,5 la sută în sondaje. Citez: "Trebuie să ne gândim că ne aflăm în plin cutremur cosmogonic dat de mitul arhaic, eroul arhaic, ciobanul frig, dar şi de mitul civilizator, eroul civilizator, gramofonul". Ei, aţi înţeles? Să-l înviem pe Urmuz să ne traducă?!

O, ţară tristă, plină de umor!


2 comentarii:

Tudor Cicu spunea...

1. Nu-l înviem, domnule D.A.D. pe Urmuz, fiindcă, ați observat, în parodia mea foloseam: vrabia, mihai viteazu, în schimbul moralei sale "pelicanul sau babița".
2. Colegul meu de facultate, Mihai Blebea (am scris pe blogul meu> Nu am moarte cu tine nimic), constănțean, ...se pare, (așa îmi spusese la o revedere)că a avut ceva DISCUȚII cu primarul Mazăre. Îl știam, din facultate, pe Mihai, un om fără a fi dat la întors, ori la adus pe "linia" ta, în discursul cu el. Asta (știam, eu), cât îi eram pe aproape. Ne-am despărțit după cei cinci ani de Facultate. Eu> am ales Buzăul (după soție, deși eram constănțean), el - fidel alor lui - Constanța. Nu i-am fos alături, în acei ani, dar a eșuat cu baragladinele acestei societăți. I s-a pus pe suflet și... s-a dus la ceruri. Asta vor ăștia să facă din noi?

Augustin spunea...

Din păcate, asta vor. Ţara ne vrea morţi, ca să aibă respect pentru noi timp de aproape trei zile, apoi... Dumnezeu cu mila!