joi, 27 februarie 2014

Aviz lui Antonescu, Ponta, Tăriceanu...

La 27 februarie 1626, cardinalul Richelieu promulgă un edict prin care interzice duelurile.
Domnilor politicieni, încercaţi să cinstiţi această chestie măcar o zi de joi!

3 comentarii:

V.I.Leana spunea...

Cum crezi că ar putea lua în serios interdicţia marelui combinator nişte politicieni care-şi revendică perfidia tocmai din cariera cardinalului? În plus, toate pozele cu el ni-l arată ca pe un mândru şi marţial purtător de spadă! Probabil pentru că sticlarii epocii nu inventaseră încă monitoarele TV.

Augustin spunea...

Asta e, nu se inventase televiunea tabloidă!

Tudor Cicu spunea...

E o idee! Să scrii despre proști. Material gârlă. Vorba lui Schiller: când ies pe stradă și văd atâția tâmpiți, cum dracu să te lași de scris cu atâtea subiecte?
P.S. Acum una adevărată. Unchiului Ilie Ivanciu, vecin cu noi la țară (în vremea copilăriei) îi cam plăcea șprițu. Odată, după o beție zdravănă, și-a luat ortacii și haicu ei acasă să-i dreagă cu ceva acreală. Bâjbâind prin oalele de pe plită, a mirosit că nevastă-sa pesemne făcuse ciorbă. Și dă-i cu linguroaiele, iar la bucata de carne s-au cam spetit, că nu prea se lăsa mestecată. "de!, a zis unchiul, abia zărindu-i pe cei de lângă el. Nu prea a fiert bine carnea asta!" A doua zi, cum s-a trezit, soția l-a și luat la rost: ce dracu ați făcut în bucătărie de e numai lături și bucăți de cârpă scuipată pe jos? "N-am făcut nimic, a zis unchiu Ilie. Am mâncat doar ciorba din oală!" "Care ciorbă? Că nu era decât oala de spălat vase și spălătorul în oală... Voi sunteți nebuni, mi-ați mâncat spălătorul de vase!" - Nu se poate! a zis el.
-Ba se poate, a zis ea. "Mă da proști mai sunt și ăștia, eu că eram beat, hai că n-am văzut bine, da ei?