vineri, 17 ianuarie 2014

Mănăstirea Curtea de Argeş îmi aparţine

Un tânăr domn din Timişoara se judecă de zor cu statul român pentru posesia Castelului Huniazilor de la, desigur, Hunedoara. El susţine că

"Acolo am văzut o inscripţie în care se regăsea numele meu ca moştenitor al lui Iancu de Hunedoara, în care arăta că Iancu de Hunedoara îmi lasă o moştenire. Culmea inscripţia respectivă de pe un panou nu mai era acolo, la revenirea mea la Castelul Corvinilor. Probabil a fost luată”, a explicat Cozma.

Drăcia dracului, tot aşa îmi spune un vecin că printre mormintele lui Carol I şi a doamnei lui,Carmen Sylva, a lui Ferdinand şi a Reginei Maria şi - pe partea cealaltă - ale lui Neagoe Basarab şi a ginerelui său, peste tot, dar peste tot, era până săptămâna trecută o inscripţie prin care Dumitru Augustin Doman este moştenitorul Catedralei şi Mănăstiirii Curtea deArgeş. Astăzi, am trecut pe acolo să pun o lumânare la morţi şi una la vii şi am descoperit că numele meu nu e prezent pe pereţi. Ceea ce înseamnă că urmaşii nedemni ai lui Neagoe Basarab cel Sfânt mi-au şters numele de acolo.  Ei, atunci ne întâlnim Înalt Prea Sfinţite Calinic la Tribunal! La Cremenal!

2 comentarii:

ștefan s. spunea...

O aveți în proprietate și pe Ana lui Manole, nu-i așa?!

Zile frumoase vă doresc!

Augustin spunea...

Mi-aţi dat o idee. Am să merg astăzi să văd dacă în locul acela din sud-estul catedralei nu e scris numele meu...
Cele bune şi dvs.!