duminică, 1 decembrie 2013

La mulţi ani România, la mulţi ani Republica Centrafricană!

Astăzi, vecinii mei au arborat drapelul României în faţa casei. Bravo lor! Îmi pare rău că n-am motive să fac acelaşi lucru. Aş face-o cu cea mai mare plăcere dacă aş şti că există zece politicieni români patrioţi, pe care să doresc să-i votez, pentru care să mă bat. Zece am zis? Cinci ar fi suficienţi! Dar, de unde să-i scoatem?! Ba chiar trei. Dar, unul de-am avea şi tot ar fi foarte mult. Dar, constat în ziua de 1 decembrie 2013 că n-avem un politician care să se consacre interesului naţional al României.

Şi totuşi, în speranţa apariţiei peste o sută de ani a unui politician român dedicat ţării, urez: La mulţi ani, România!
Totodată, astăzi este şi ziua naţională a Republicii Centrafricane (55 de ani, mai tânără orişicâtuşi decât România - 95!). Găsesc pe Wikipedia o frază care este valabilă ambelor ţări: "În ciuda rezervelor minerale semnificative şi a altor resurse (uraniu, ţiţei, aur, diamante, cherestea, hidroenergie) rămâne una dintre cele mai sărace ţări din lume..."
România la întrecere cu Republica Centrafricană! La mulţi celor două ţări surori!

La paradă, birjar, la paradă!

4 comentarii:

ștefan s. spunea...

Da, La mulți ani! ... și centraafricanilor!

Anonim spunea...

Măi, ce mai coincidenţă!
Două etaje subt mine-i unul (un ciufut!) care a arborat un stegoi triculori cît apartamentu-i lat, de 2 camere ( ca al meu.
De s-ar lua după el, parolamentarii ar fi trebuit să-nveşmînte palabramentul întreg, iar armata populară (nu-i aşa?) toată ţara în trei culoare... depinde, care li se mai dă voie de la coana Angela-lu'UE.

Tot bădia ot Keatră.

Anonim spunea...

Mai bine să citim, nu, Domnule Hm? Moartea frunzelor nu înseamnă şi moartea lot( copacilor) căci iarna le e prielnică şi dulce ca un somn lung, ca o lungă odihnă. Aşa cum stau, despuiaţi şi aspri, arătându-ne numai scoarţa dură, întunecată, parcă ar încerca să ne păcălească, lăsându-ne să credem că s-au întorsşi ei la mineral, că au integrat condiţia mineralogică a existenţei. Dar regresiunea aceasta în materia moartă e numai aparentă , e doar o imitaţie a morţii, ca să se poată odihni mai bine. E doar un gest simiesc pe care îl încearcă viaţa; sau, poate, o camuflare în mineral, ca să fie lăsată în pace, să se poată reface pe dinăuntru...

Popa130 spunea...



Uite aici un articol interesant :

http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/84493

"N-am fost atenţi şi ne-am umplut, brusc, de autostrăzi"

Referitor la postarea ta cu steagu'
Dupa acelasi model de mai sus

ar trebui sa fim dracu mai atenti
sa nu se umple tara de steaguri
cum ar fi :
- steagu tinutului Dragnea,
- steagu tinutului Nicolescu
- steagu tinutului Potarca
- .
- .
- steagu tinutului Gutza