duminică, 29 decembrie 2013

Constatări şi nedumeriri de sfârşit de an

Ce încă nu înţeleg după 24 de ani: de ce la noi democraţia se experimentează de un sfert de secol pe oameni şi abia apoi pe câinii comunitari, bieţii de ei!?

Citesc editorialele lui Sever Voinescu din "Ev. Z." Omul are cultură. Am rămas surprins. de pildă, că acesta a făcut observaţia profundă că Nichita Stănescu este creator de limbaj poetic, chestiune pe care a şi argumentat-o. Editorialul de ieri despre Camus e de asemenea plin de substanţă. Mă întreb uluit: Sever Voinescu nu e domnul ăla căruia Dumnezeu i-a luat temporar minţile şi s-a lăsat manipulat de tancul sovietic Roberta Anastase când număra voturile din plenul Camerei Deputaţilor la legea Pensiilor? Cum pot exista două fiinţe total opuse în persoana aceluiaşi om?

Nu mă împac deloc cu ieşirile la TV ale rumânului Ion Ţiriac care nu conteneşte a ne da lecţii de democraţie. Eu ştiu că omul a venit în România în zilele revoluţiei cu o avionetă de ajutoare şi în câţiva ani a devenit miliardar în euro. Au scris ziarele la timpul lor cum rumânul a închiriat de la (guvernul) Petre Roman clădiri ale Protocolului de stat pe sume derizorii. Se ştie apoi marele scandal al fiului său privind consumul şi traficul de droguri, fiu care a ieşit basma curată în urma influenţei tatălui miliardar. Vedem apoi an de an măcelul mistreţilor de la Balc, o barbarie fără seamăn. Se ştie că cel mai bogat om de afaceri din România (recte Ion Ţiriac) are sediul firmelor sale în paradisuri fiscale. Ar fi dispus să dea publicităţii suma taxelor şi impozitelor pe care le plăteşte statului român într-un an în care câştigă de aci sute de milioane de euro?

3 comentarii:

Unknown spunea...

Preludiu :)
Ca sa-l Invoc pe Nea' Jean.P.S:
"Omul este Fiinta prin care Neantul ajunge in Lumea asta". De aici probabil si particularitatea Realitatii Umane, care nu accepta Scuza ca Solutie.
Printre altele shoptesc. Denisa? ... Need Help!

Tudor Cicu spunea...

Păi, e simplu domnule D.A.D. Să-mi dea și mie țara (peste buna credință a celui mai umil creștin), averi nenumărate, ce nici Aladin cu lampa lui nu-și imagina și, apoi, om vedea, cum mă voi ridica și le voi predica: de la Psalmiile lui Dosoftei și până la Hronicul Cantemirului Voievod, ale legi (satanice, mă-nțelegi), de ți se înfricoșează mintea și nu le mai înțelegi. Și, începi de la capăt, a propăvădui (cu burdihanul, na!, la adăpost că nu te costă nimicnicia) ca pe Ieremia -bisericos tare- cu multă cătare la proștii care, le tot dau ascultare. Dar, au mai început românii a se mișca: Sabin Gherman, Radu Banciu, Tamaș... ca la Bobâlna, ăștia trei, vor toca. Să nu-mi spună mie cineva, că Horea n-ar fi țipurat: Doamne, tare mă tem că n-or urma și alții, în acest zadar al neamului meu!

Augustin spunea...

Mda! E bine să intrăm în noul an cât de cât optimişti, dar nu m-am putut abţine...
Vă doresc la mulţi ani cu sănătate!