duminică, 17 noiembrie 2013

Experiment de trei lei

Nu, nu e un experiment de doi bani!... E unul de exact trei lei.

Cumpăr din piaţă de trei lei vreo şase sute de grame de arpagic. Îl împrăştii prin iarbă pe lungime de vreo zece metri de pe lângă gardul grădinii. Cum tocmai dădusem ultima motocoasă pe anul acesta prin toată grădina şi prin livadă, am strâns iarba, plus frunzele care au căzut din pomişori, şi cu acestea am acoperit arpagicul. Sper ca de Paşti să am ceapă verde ieşită din iarba grădinii. Nu spun celor din jur de campania muncilor de toamnă ca să nu mă ironizeze, dar sunt sigur că va ieşi ceapă verde la primăvară.

Este un experiment de trei lei. Voi face salată de Paşti din ceapa verde din iarba grădinii mele.

11 comentarii:

Ion Toma Ionescu, Pasarea cetii spunea...

Ati luat-o pe urma Basescului cu experimentele agricole...

Augustin spunea...

Da, exact, doar că eu cultiv o producţie de trei lei pe o suprafaţă de 10 metri pătraţi, pe care nu i-am cumpărat, ci îi am în grădina mea. Iar eu nu voi lua niciodată un credit de la CEC Bank de un milion de euro, dintr-un singur motiv, ba din două: că nu-l voi putea returna în veci la ideile mele... romantice , dar mai ales pentru că Gheţea nu mi-l va aproba niciodată.

Şerban Tomşa spunea...

Maetre DAD,
S-ar putea să iasă ceva. Dar era bine să acoperi arpagicul cu pământ. E drept că ăla nu mai era experiment : mergeai pe o formulă clasică.

Ion Toma Ionescu, Pasarea cetii spunea...

In spatele punctelor mele de suspensie erau taman aia 10 metri si creditul, m-ati prins! Am mizat pe reactie, dar n-a vrut Ghetea sa tinem pariul...

Augustin spunea...

ŞT: Îmi zic, logic, că dacă primăvara încolţeşte ceapa mea în cămară, neacoperită de nimic, de ce n-ar încolţi arpagicul acoperit de iarbă?!

eu spunea...

pentru ca s-ar putea sa inghete peste iarna?!

Augustin spunea...

Nu, ceapa nu ingheata. Iar daca ingheata, isi revine si nu mai e atat de iute.

Anonim spunea...

Îngheţul vine de la Gheţea :)
Uhahaaaaaaaaaaaaaa

Augustin spunea...

Da, asta e bunăăă!

Tudor Cicu spunea...

Acuma, una peste alta, ideea nu-i nouă şi nici de aruncat. Fac asta de câţiva ani buni. Pun de toamnă, arpagicul şi căţeii de usturoi, în pământ, îi învelesc cu ceva frunze şi gunoi de grajd, iar primăvara ... nici Miciurin nu visase vreodată astfel de recolte! Despre Gheţea... ăla nu se pune la pământ cu una cu două. Îl va pune Băsescu în două foi de ceapă şi ne va flutura cu ele pe la nas, până vom muta nasul în altă (na po-a-ntă!?)parte a percelei politice!

Augustin spunea...

Pentru mine este ceva nou. In pamant am mai pus si eu toamna si am avut de Pasti ceapa verde. Dar acum n-am pus arpagicul in pamant, ci in iarba si l-am acoperit tot cu iarba cosita peste vara.