duminică, 8 septembrie 2013

Profet în propria-mi ţară

Ştiu că nu există profet în propria ţară. Eu am să risc şi am să profeţesc, ceea ce am făcut de puţine ori în cele 998 de postări de până acum pe acest blog.

Ei bine, până acum am deplâns faptul că societatea civilă de la noi a fost mai curând o societate...militară, una care a respectat întru totul ordinele puterii. Să-ţi taie Băsescu (mă rog, Băsexu!) salariul de mizerie şi aşa cu 25 la sută şi tu să stai în casă, să se întâmple atâtea alte mizerii şi tu să te uiţi la televizor, toate astea miros a laşitate şi lehamite...

Cred acum că guvernul ăsta habarnamist nu înţelege ce se întâmplă. Fac aici previztiunea că de unde nu se aşteaptă nimeni, de acolo va veni radicalizarea românilor. Manifestaţiile anti Roşia Montană şi antimaidanezi vor face explozie şi vor spulbera guvernul ca pe un pai. Facem pariu?

6 comentarii:

ecrire et delire spunea...

fac pariu că nu!
nu de alta, dar prea am chef să vă dau o bere!

ștefan s. spunea...

Sunteti peste masura de ... optimist!
N-au romanii nostri o asemenea determinare, le lipseste un astfel de curaj!

Romanul, noi adicalea, se aseamana cu viermele din zicerea lui Goethe: nu se plange ca a fost strivit...caci singur s-a facut vierme!

Tot ganduri frumoase si scrieri optimiste sa aveti!

I.V. spunea...

Draga DAD, uite nu m-am gandit niciodata c-ai sa te tii de profetii, se pare, la modul serios. Bun, sa zicem ca vei castiga pariul! In ordine logica, ar trebui sa ai raspuns si la intrebarea > cine sa vina in loc?
Tot?...Sau ramanem la postulatul bancului care spune ca revolutia e inceputa de naivi, continuata de impostori si exploatata de escroci!?

Tudor Cicu spunea...

Deşi aş dori să se-mplinească profeţia asta, nu cred nici o iotă într-o "reîmprospătare" a memoriei acestui jalnic popor (condus la infinit de şi mai jalnice creiere). Şi, ştiţi de ce? Prea suntem plămădiţi din puţine ingrediente, faţă de alte popoare. Cum, de altfel, unul ca Gigel, îi spunea educatoarei când făcuse, din câteva ingrediente, un poliţist: "L-am făcut din apă, nisip şi "rahat".- Bine, poliţist, să zicem că aşa-i, dar dacă a-i face un pompier? "Păi, n-aş pune decât apă şi nisip". Şi, "rahat" de ce n-ai pune? - a întrebat educatoarea, mirată? "Nu, pentru că ar ieşi tot un poliţist!" ASTA E, ÎMI PARE RĂU!

Augustin spunea...

Domnule Cicu, aveţi dreptate. Dar din sfert în sfert de secol parcă şi românii se mai trezesc din pumni. Pe asta mă bazez.

Popa130 spunea...


Domnule Doman,

Eu sunt convins ca Guvernul si ONG-urile vor decide ca operatia de apendicita trebuie facuta prin gaura curului iar pentru buna functionare se vor mai achizitiona in plus mai multe servicii, echipamente si consumabile - asta in legatura cu cainii si Rosia Montana.