sâmbătă, 24 august 2013

Ţiganizarea României continuă

Imediat după prezenţa lui Traian Băsescu la priveghiul regelui Florin Cioabă al ţiganilor, obezul prinţ moştenitor Dorin Cioabă a făcut declaraţii de presă din care am reţinut două chestii drăguţe. Una: că Traian Băsescu este "preşedintele nostru", adică al lor, al regilor ţigănimii. Aşadar, democraţia de pe meleagurile noastre este al dracului de originală. Un preşedinte are în subordine mai mulţi regi. Eu credeam, după ce citesc de 40 de ani la 5,00 în zori, Biblia, că regii sunt unşii lui Dumnezeu precum Saul, David, Solomon... În marea lui înţelepciune, Creatorul a omis să le dăruiască regilor poporului ales şi câte un preşedinte care să-i stăpânească. Problema a rezolvat-o democraţia românească postsocialistă. Ion Iliescu a instituit monarhia ţigănească pentru a compromite monarhia adevărată care a creat statul român modern, iar Traian Băsescu a dus aberaţia pe noi culmi!...

A doua zisă a prinţului moştenitor Dorin Cioabă: "Traian Băsescu este ca şi tatăl meu!" Ei, aici se mai lămuresc lucrurile. Aşadar, dincolo că e tătar, Băsescu este părinte de rege ţigan, ba chiar de doi regi. Aşadar, bruneta EBA are doi fraţi regi, unul mai bronzat decât celălalt. Iar dacă Elena Udrea devine împărăteasa ţiganilor, familia prezidenţială se va înrudi cu două familii regale. Caz în care cred că n-ar mai trebui să se ţină alegeri prezidenţiale anul viitor. Titlul de preşedinte se poate transmite direct: împărătesei ţiganilor - că oricum doreşte Băsescu o doamnă (doamne, doamne ce mai doamnă!) preşedintă -, iar după modelul monarhiei din Sibiu, pot fi două preşedinte, una să fie văduva lui Florin Cioabă! Democraţia românească trebuie musai să intre în cartea recordurilor. Ţiganii din România au deja trei regi şi un împărat, ce mare lucru ca şi românii să aibă două preşedinte, autoproclamate, nu alese!

11 comentarii:

ioan viştea spunea...

...Si toata tigania asta, rod al manipularii abjecte, iliesciene,careia acum 20 de ani nu i-am intrevazut consecintele, vine dintr-un oras Capitala culturala europeana, cu un primar neamt, cu un aer de certa civilitate, bun simt si masura, dar care, iata, paradoxal, ofera lumii nu doar unul din cele mai prestigioase festivaluri de teatru europene, ci si un spectacol trist, nefericit si grotesc cu actori de tinichea si aur de trompeta, inclusiv un presedinte invelit in sarcofagul unei flegme ignare dar senin. Asta, pentru ca traim, de mult timp, ca martori ultragiati dar neputinciosi, in ofensiva prostului gust total, acolo unde televiziunile s-au calcat pe bataturi sa cada, care mai de care mai grosier, in robia unei mizerii tiganesti.

ecrire et delire spunea...

n-am înţeles nimic!

Augustin spunea...

@ecrire et delire
N-aţi înţeles ce scriu eu aici (că vă mai explic o dată sau vă explică, iată, Ioan Viştea) sau n-aţi înţeles ce se petrece la Sibiu?

I.V. spunea...

@ecrire et delire Pentru lamuriri, accesati Naom Chomshy ori si mai bine, contactati Cancelaria din Deal cu care, deja banuiesc ca aveti fir direct!

Tudor Cicu spunea...

La o asemenea sfadă, îi dau cuvântul părintelui care le-a scris epopeea: I.B.Deleanu.
"Când văd omenirea ticăloasă,/Cu totul oarbă şi întunecată,/După mii şi mii de ani abia scoasă/Din pruncie în vrăji afundată,/Plâng cu lacreme necontenite,/Cum plângeai oarecând, Eraclite!" (Cântecul XI v.2)
P.S. De fapt, cântecul al XI-lea din Ţiganiada pare a fi un rezumat a tot ceea ce ni s-a impus pe tembelizoare, în aceste zile la care a fost supusă "săraca omenire, obidată" - cum ar fi spus I.B.D., dacă ar fi trăit aceste vremuri incredibile!

Augustin spunea...

Am cam orbit uitându-ne în telembizor. Sigur că la sursă trebuie să ne întoarcem, la drăguţul de Budai Deleanu. Mulţumesc, dle Tudor Cicu!

Anonim spunea...

Subscriu la Zisa Dlui Cicu!
Efendi Tătar, dar Român!

Nu ca aiştia ţiganiazi, mai răi ca-cii di pe vremea lui Ţepeş, lui Budai-Deleanu, ba chiar şi a bietului Alecsandri..., care-i scotea pe cei ca Vasîlache Porojan din tăti puşcăriili Moldovii, doar pentru că i-or fost "prietini" di copchilării...

De Alicsandri nu mai vrea numeni a ştire, de Porojani i-e lumii cu scîrbire!
Koublay-Khan

Popa 130 spunea...


Dom-le Doman

Comentariul meu e mai simplu :

Vreau sa fut o tiganca romanca crescuta la Paris , parfumata cu Chanel. Real da la cap la coada.
Adica exprimarea unei idei prin mijloace concrete. Intelegi ?

Ia aci cu alegorie:

Traiasca primarul Mazare si parabola lui de la romani la tigani!

Traiasca presedintele basescu in functie de sensul parabolic in mentinerea preludiului erotic.

Deci nu ca la Budai-Deleanu , la care se refera cititorul Dvs. - care trece de la evenimentul istoric real intr-o lume imaginara - intrucat risc sa ma trezesc si eu intr-o laba nadusita, Doamne iarta-ma.

Augustin spunea...

Părinte, cum tot suntem noi în ţigăneala asta extinsă la nivelul întregii ţări, îţi doresc succes la ţiganca de la Paris, parfumată ca Coco Chanel!

Anonim spunea...

Mdee...
Popii, fie aista ş'un al una sută triizăcile', de-i fluturi ş'un traiwan pi la barba necheptănată, tot a ţîgancî i să scoală...

Culai, care nu ţigănci şucare dispreţuieşte, şi popchi şui.

Şerban Tomşa spunea...

Dragul meu,
după cum spuneam, eşti într-o formă intelectuală uluitoare. Parcă regret că risipeşti atâta talent pe nişte...hai să nu mai zic ! :)