sâmbătă, 10 august 2013

S-a terminat cu găinăriile din justiţie. Felicitări, doamnă judecătoare Veronica Cârstoiu!

Ay, ay, ay! Ce-am mai bătut eu câmpii aici! Că şpaga la judecători, un miel, un viţel, o damigeană de palincă, zece milioane de lei vechi, caltaboşi, o maşină de balast! Găinării, domnilor judecători!

Toată situaţia asta jalnică din justiţie a luat sfârşit. Distinsa doamnă judecătoare Veronica Cârstoiu a rupt această cutumă de rahat, a făcut o adevărată revoluţie în şpaga de la justiţie. Un milion de euro - acesta este noul preţ pentru a trânti un proces. Ei, altceva! Nu te mai umileşti pentru o şpagă derizorie! Plus că e un semnal clar pentru noi, amărăştenii. Dacă am făcut pipi într-un boschet şi pe chestia asta ajungem în sala de judecată, să ne luăm adio de la libertatea noastră de două parale.

Data de 9 august 2013 este ziua în care s-a hotărât definitiv că justiţia se face pentru milionarii în euro. Noi ceilalţi trebuie să avem în buzunarul secret fiola de cianură dacă ajungem în sala paşilor pierduţi. Ne curmăm chinul. Pentru asta, mulţumim din suflet doamnă judecătoare Veronica Cârstoiu!

3 comentarii:

Anonim spunea...

"Veronică, Veronică,
eu credeam c-o ai mai mică !"

Augustin spunea...

Da, da. Această Veronica Porumbacu a justiţiei actuale are şpaga cât întreaga Europă!

revoltat fără simbrie spunea...

veronica, fată bună şi cuminte.
trăistuţa din poveste a devenit, de-a lungul deceniilor de tranziţie şi metamorfoză a securiştilor sovietizaţi şi scăpătaţilor vechiului regim în securiştii europenizaţi şi mafioţii noului regim, un ditamai trăstoiul fără fund, în care se îndeasă de la miliarde de euro la combinate şi chiar oraşe întregi, cu oameni şi destine cu tot, de ai crede că o gaură neagră şi mare s-a căscat aşteptând cu nerăbdare să ne înghită pe toţi. pe toţi cei care nu suntem din aceeaşi specie cu ei.