vineri, 2 august 2013

Hărţuirea generală

Ce înseamnă democraţia noastră românească şi cum se manifestă ea? Păi, simplu, ca un război de uzură, de gherilă, de hărţuire, ca să nu zicem de hărţuială generală.

Oamenii preşedintelui hărţuiesc pe oamenii lui Dan Voiculescu. Oamenii lui Dan Voiculescu de la Antene hărţuiesc cu ochii ieşiţi din orbite pe oamenii preşedintelui şi pe chiar preşedintele plecat prin ţară să facă băi calde de mulţime. Victimele colaterale ale acestui război de hărţuială nu mai contează.

Preşedintele îl hărţuieşte şi pe premier, premier care răspunde cu o hărţuială/răţoială, în sensul că - în actul coabitării - cei doi şi-au delimitat diviziunea socială a politicii: premierul cu pâinea, preşedintele cu circul...

Talpeş îl hărţuieşte pe Pacepa, general care cică încă e în război cu România. Mă rog, hărţuire între securişi cu ştate vechi!...

Piţurcă îl hărţuieşte pe Reghecampf, iar Ana Maria Prodan îl hărţuieşte pe Piţurcă.

Securiştii rămaşi aparent fără obiectul muncii, doar cu pensiile lor nesimţite, hărţuiesc în dreapta şi-n stânga, ba chiar în toate părţile deodată, să nu-şi iasă din mână.

Omar Hayssam cere rejudecarea tuturor dosarelor sale, promiţând dezvăluiri de persoane sus-puse în posturi nu tocmai onorante. Miroase a şantaj, dar poate fi luat totul şi ca hărţuire arabo-română.

Societatea civilă - câtă mai e - îl hărţuieşte pe securisto-comunistul Alexandru Vişinescu. Iată că se poate. I se scriu lucruri drăguţe pe zidul casei: "Torţionare, eşti acasă? Morţii nu te lasă!"

Canicula a intrat şi ea în joc şi ne hărţuieşte pe toţi, mamă, ce ne mai hărţuieşte!

2 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Barem dacă am fi început hărţuiala din preistorie, ca să rămânem veşnic acolo şi să nu ne mai dea prin cap să introducem taxele şi impozitele ! Din toată morfoleala asta politică va rămâne, în viitor, doar ironiile scriitorilor, în speţă a ta, la adresa inconştienţilor care ne guvernează.

Augustin spunea...

Da, din păcate noi rămânem cu circul, iar ei cu foloasele hărţuirii, foloase deloc de neglijat...