marți, 13 august 2013

DAD (1953-2073)

Mi-am preschimbat cartea de identitate, că expirase. Ei, dar acest act - obţinut cu obişnuita birocraţie - îmi provoacă şi o stare de bucurie, ca să nu zic de euforie. La termen de valabilitate sunt trecute următoarele date limită: 5.08.2013 - 29 august 2073. Şi de ce mă bucur ca prostul? Din două motive.
Unu: că am scăpat de birocraţie, pentru totdeauna, măcar în această privinţă.
Doi: pentru că eu nu las niciodată nimic neisprăvit. Aşa că să nu-şi închipuie funcţionarele de la Evidenţa Populaţiei că mă las ironizat de înscrisul acesta. Le asigur că pe data de 28 august 2073, mă voi prezenta cuminte la ghişeu şi le voi spune, tremurând ca o piftie (că asta-i legea lui Parkinson: totul se mişcă): "Doamnă, am venit să facem un troc. Vă dau cartea asta de identitate şi vă rog, în schimb, să-mi daţi mîine, când împlinesc frumoasa vârstă de 120 de ani, un certificat de deces, scris frumos, cu cerneală violetă!...

7 comentarii:

ecrire et delire spunea...

nimic nu se pierde, totul se transformă

Anonim spunea...

birocratia este ceva sacru in lumea asta.. dovada ca pana si un om care a scris nu una, ci doua carti despre moarte - altfel spus, un expert sau cel putin un cunoscator in acest domeniu - trebuie sa stea la un ghiseu ca sa poata pasi in lumea cealalta.

Şerban Tomşa spunea...

Dragul meu,
la prima aruncătură de ochi, am văzut fulgerător 3-ul din coadă şi mi-a sărit inima !
Am un coleg care a primit şi el o carte de identitate valabilă zeci de ani. Ce pot să spun ? La mulţi ani fericiţi !

Anonim spunea...

Stimate Domn,

Vă rog să lăsaţi scris,cu limbă de...moarte, familiei Dumneavoastră că dacă mierliţi (adică dacă vă ia mierla) mai devreme de data de expirare a C.I.,înscrisă acolo, familia să reclame la OPC, biroul de evidenţa populaţiei.

Până una, alta vă felicit cu prilejul împlinirii vârstei de 110 ani, că poate nu mai apuc. La mulţi ani !

Augustin spunea...

La multi ani si dvs. tuturor, pentru ziua de astăzi şi pentru împlinirea vârstei de 120, respectiv 130 de ani!

Anonim spunea...

Dară, cît de (nu prea-, ci doar!) fericit sunt eu, că pe vechiul buletin pentru care mulţi mă toacă la cap (că-l mai am!) să-l "preschimb", am în tuş ori cerneală neagră: o lungă şi groasă linie.
E drept, fără săgeată, deci fără ţintă.
Glumind (cît se mai poate): între mine şi Gazdă, oare cui i se propune, sugerează imortalitatea de către imbecilii de la Biroul Populaţiei?
PS: Nomenclatura din varii timpuri are tot acelaşi "Biurou", ori unul numai pentru ea, gata măsluit?... E o gîcitoare la care n-aştept replică... Ori, mai ştii... Poate mă şi pomenesc cu vreo înştiinţare să mă prezint lunar la BP, să dau cu subsemnatul că mai trăiesc, în ciuda pensiei lor...

Marius Delaepicentru spunea...

Oricum era ultima. Dacă la eliberarea ei, titularul are peste 55 de ani, termenul de valabilitate rămîne permanent.
Mă puteţi crede, deoarece am studiat ani de zile problema.