duminică, 14 iulie 2013

Profitabila meserie de fiică

Un tâmpit care se crede poet îi oferă o rubrică unei domnişoare pe nume Ana Maria Păunescu, nimeni altcineva decât fiica bardului de la Bârca. Da, domnişoara asta fără nicio calificare scrie editorial în ziarul poetului de doi bani din Caracal, oraş care de altfel a lansat şi poeţi importanţi: Virgil Carianopol, Paul Aretzu...

Domnişoara Ana Maria Păunescu a fost lansată, îmi aduc bine aminte, la şapte-opt ani, ca poetă, lansată de tatăl ei fără măsură. O lansare ca a lui Adrian Copilu Minune, cu surle şi trâmbiţe, cu oportunişti care i-au oferit poetei de clasa întâi diplome, titluri onorifice şi bani: lei şi dolari (euro nefiind atunci încă pe piaţă). Ce mare poetă a ajuns în cei douăzeci de ani constatăm singuri acum. Dar ea are o meserie cu adevărat lucrativă: aceea de fiică moştenitoare a pacostei naţionale Adrian Păunescu, care în ultimul an de viaţă se plângea că e sărac, iar la moarte, la o primă citire s-a descoperit că a lăsat o avere de vreo zece mari terenuri agricole şi în intravilan, vreo zece case (ca să nu le zicem palate), maşini, câteva milioane de euro în bancă şi multe lucruri strânse cu japca de pe când făcea Cenaclul Flacăra şi Antena vă aparţine. Domnişoara mai este şi fiica unei mame care a omorât oameni şi a nenorocit familii. Dar, să trecem. N-ar trebui să i se strepezească dinţii fetei pentru agurida pe care au mâncat-o părinţii. Asta, în principiu, în spiritul zisei Scripturii. Dar fata scrie prostii în ziar, ne dă de ani întregi un jurnal al stărilor ei de spirit. Ceea ce nu interesează pe nimeni. Ar putea să ţină legătura pe facebook cu EBA, ar putea fi bune prietene şi atât, că atât le duce capul lor gol-goluţ. În rest, domnişoara Ana Maria Păunescu ar trebui să înveţe o profesie ceva, dacă ar vrea să şi câştige alţi bani decât cei lăsaţi de tatăl ei lipsit de măsură în toate.
Dacă nu, să rămână la meseria asta, de fiică, este profitabilă şi nu deranjează pe nimeni. În privinţa editorialelor însă, a se scuti!

Un comentariu:

Popa130 spunea...



Esti cam rautacios dom-le Doman
Ai pute sa te exprimi mai poetic
adica, cu o grija poetica.
Poate o faci in urmatoarele "numere"

asa cum Ana Maria a fost ultima exprimare in sperma a lu' Paunescu;
[cunoscut fiind ca el se exprima in multe feluri].